Kan AIK beblanda sig i toppstriden igen?

bet365

Fyra mål, ett drömmål, men framförallt tre poäng. Det var en bra match vinst BP, speciellt med tanke på att detta var Gnagets första match efter ett cirka tre veckor långt uppehåll. 4-0 är ett skönt resultat, speciellt med tanke på att detta var en sådan match som man nästan ska förbättra målskillnaden signifikant som topplag. BP såg lite för farliga ut under matchens första kvart, speciellt med tanke på att Kenny Stamatopoulos tappade några klantiga bollar som kunde stå oss dyrt vid slutsignalen. Som tur är kunde inte BP ta vara på de chanserna och vi dominerade mer och mer, och äntligen blixtrar Henok Goitom till i målskyttet igen. Jag hyllar honom ofta här, men nu fick han göra två mål, vilket behövdes för hans självförtroende. Jäklar vilket mål från Robin Quaison! Hans bortgångna vänner måste le där uppe i himlen då de blev hyllade efter ett sådant mål, det var helt magiskt. En kandidat till årets mål kanske? Då har vi ju två stycken med Kennedy Igboananikes cykelspark som en solklar vinnare redan nu (ja, så kaxig vågar jag vara). Nisse fick också göra mål, vilket fick själen i mig att dansa lite extra, kul för honom!

Prestation: ++++. Man gjorde det man skulle, men det såg trots allt inte för enkelt ut, ibland kändes det till och med obehagligt att titta, därav ”bara” fyra av fem i betyg.

Matchens lirare: Kennedy Igboananike. Gjorde inga mål, men en hel del assister (2 stycken tror jag), han löpte sönder BP och slet för laget. Härligt att se en sån kämparglöd! 

*****

Nu ligger vi på 19 poäng med 12 matcher spelade, vilket jag personligen inte tycker är helt godkänt med tanke på att vi var tippade till att vara med i den absoluta toppen och vara med i den svettiga kampen om titeln. Imorgon, eller under torsdagen rättare sagt, har vi chansen att ta ett steg närmre toppskiktet i och med att vi möter Helsingborg i en så kallad ”hängmatch”, då både AIK och skåningarna har tolv matcher spelade, medan de andra lagen har minst 13 spelade.

Om vi vinner tar vi oss till en femteplats, endast en poäng bakom fyrorna Elfsborg och sex poäng bakom IFK Göteborg med en match mindre spelad än blåvitt. Tyvärr är det ett stort ”om” då Helsingborg är i minst sagt grym form, men vi har kvaliteten, det vet vi. Vi slog Göteborg med 3-1 när de var i storform, då kan vi slå HIF, eller hur? Om vi vinner, då kan vi börja vara optimistiska igen, då har vi en ypperlig chans att ta en plats till europaspel.

Kennedy måste löpa som bara han kan, Henok måste låsa upp det trånga försvaret och Celso Borges måste hitta de avgörande passningarna, då kan vi absolut vinna matchen. Dessutom måste försvaret fortsätta hålla tätt efter två hållna nollor på de senaste två matcherna.

Jag har en känsla av att vi faktiskt tar tre poäng, vad tror ni?

Å vi e AIK

Hektor Säll

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply