Läsartexter: Mitt Söderstadion

bet365

Då var det alltså dags att presentera läsartexter från mitt projekt med namnet ”Mitt Söderstadion”, där ni läsare får chansen att dela med er av era bästa stunder från Söderstadion. Antalet inskickade brev till Silly Season Sveriges Facebooksidan var tyvärr lika med noll och jag fick därför ringa lite samtal och leta upp lite människor på egen hand. Men men, så kan det gå, som morsan brukar säga det. Här har ni hur som helst resultatet av spektaklet, jag klistrar in texterna här; först ut är Jonathan 23 år:

”Min första match på Söderstadion blir nog knepig att tänka på. Pappa har haft med mig på Bajen matcher ända sen jag var spädbarn. Men det särklass bästa minnet är nog trots allt egentligen alla derby matcher på Söderstadion, då det fortfarande spelade sånna där. Jag minns speciellt derbyt mot AIK 2006, när Paulinho sent in i matchens satte 2-0. Så JÄVLA underbart att se, och den känslan som jag som 16 åring fick var helt obeskrivlig. Jag kan fortfarande få gåshud när jag tänker på det. Fan vad jag saknar Allsvenskan.”

Niklas 55 år:

”Söderstadion har nästan bokstavligt talat varit som mitt andra hem. Hon har funnits med mig under hela min uppväxt och fram till idag; genom min rebelliska tonårsperiod, under tiden då min vackra fru väntade barn, och sedan även under mina barns uppväxt. Det smärtar att tänka att det snart är över men samtidigt tror jag att det är nyttigt att gå vidare till något nytt. Med mig har jag trots allt fått många härliga, spännande minnen och därför är det egentligen rätt tufft att peka ut just ett specifikt. Men tiden med Billy Ohlsson är väl trots allt något av de mest oslagbara. Året 1980 när han vann den Allsvenska skytteligan, ojojoj, man får ju gåshud! Ingen kunde måla som honom – en riktig legend.”

Carin 37 år:

”Jag, likt många andra, har praktiskt tager vuxit upp på Söderstadion. Farsans ända mål i livet var att få mig att bli en riktigt passionerad bajare, och gissa om han lyckades? Norra ståplatsläktaren har varit mitt hem sedan barnsben, både med och utan farsan. Jag ska inte göra denna text för långdragen och ”klyschig” me jag vill bara tacka alla som stått där med mig och stöttat Bajen i ur och skur. Alla minnen har varit de bästa så länge det är drag på läktarna – passion oavsett division.”

Och med Carins vackra ord tycker jag nog vi rundar av. Min tid på Söderstadion är räknad, och detsamma gäller antagligen fler utav er. Men till er lyckliga som lyckats få biljetter till Ängelholmsmatchen vill jag önska er ett stort lycka till och lämna en uppmaning att pusha laget till tusen i den sista striden i vår borg. Imorgon far jag till Kina och kommer därför att lämna över bloggen till min vikarie, Hektor Säll. Jag är tillbaka till premiären på Tele2, vi ses väl då?

Christian Sundqvist

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply