Officiellt: Stefan Ishizaki är tillbaka i Elfsborg

LISTA: Bästa kombinerade startelvan inför AIK - Djurgården - Allsvenskan 2016

2013 lämnade han Elfsborg, då för La Galaxy – nu är han tillbaka i Borås

Efter säsongen 2013 lämnade Stefan Ishizaki Elfsborg, för ett äventyr i USA och Los Angeles.

Där blev det två säsonger, som resulterade för 6 mål och 8 assister på 49 matcher.

Sedan blev det en comeback i Allsvenskan, men inte för Elfsborg utan för AIK som han spelat för tidigare under sin karriär.

I AIK tröjan den gången blev det 59 matcher under tre säsonger.

Nu är han alltså tillbaka i Elfsborg, som han gjort över 180 matcher och 48 mål för.

”Har läst i media att jag blivit klar för längesedan, men det är inte först förrän idag som jag blivit klar”

Det är en sakerna när 35-åringen pratar om hemkomsten.

– Jag har läst i media att jag varit klar sedan flera månader tillbaka, men det stämmer inte alls. Visst, jag och Elfsborg har fört diskussioner, men det är först idag som det har gjorts klart och efter att jag fick nöjet att träffa Jimmy Thelin och Tobbe Linderoth i fredags så föll det på plats. Då diskuterade vi allmänt och om våra fotbollssyner. Jag blev väldigt imponerad av både Jimmy och Tobbe och fick ett jättebra intryck. Jimmy är väldigt seriös och på den stund som vi pratade så kände jag att han har ett otroligt fotbollskunnande, säger Stefan Ishizaki som kommer att spela med 24 på ryggen.

Tränaren Jimmy Thelin verkar nöjd med tillskottet och säger följande

– ”Ishi” är en person som verkligen utstrålar proffessionalism, vilket gör att han kan bibehålla sin höga kvalitet och fortsätta utvecklas som fotbollsspelare genom alla år. Jag tror att det passar bra för oss att ta in honom nu, i det läget där föreningen befinner sig nu med en blandning av ungt och rutinerat på spelarsidan.
– Man märkte direkt när vi träffades att ”Ishi” kommer att bidra till att laget blir bättre. Han har en sund syn på att det är vi som grupp som tillsammans måste göra det, och han kommer vara en stor del i det.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply