Östersund ställs mot Arsenal i Europa League

Östersund ställs mot Arsenal i Europa League
bet365

I det sista har blickar riktats mot jämtlandsklubben, Östersunds FK.

Efter den tappade gruppsegern slutade Östersunds FK tvåa i gruppspelet. Måndagen den 11 december hölls lottningen inför 16-delsfinalerna i Europa League. Östersund lottades mot den engelska storklubben Arsenal vilket på pappret kan anses som det svåraste motståndet. Men det är inget nytt att Östersunds FK kan spela bra fotboll. Under den senaste tiden har blickar riktats emot jämtlandsklubben när de besegrat lag som PAOK, Galatasaray, Hertha Berlin. Det har även gjort flera bra matcher i gruppspelet.

Östersunds anfallsstjärna kommentar om toppmötet: ”Vi vet att vi är bra på hemmaplan. På konstgräs och med kylan. Det är inte många som är vana vid det.” vilket nog många håller med honom om. De tre hemmamatcherna i gruppspelet gav två segrar mot Hertha Berlin och Zorja Luhansk samt en oavgjord 2-2 match mot Athletic Bilbao.

Östersund ställs mot Arsenal i Europa League

Utöver hemmamatcherna slutade Östersund med en vinst, en oavgjord och en förlust i bortamatcherna.

Hur Östersunds engelska tränare Graham Potter tar sig an nästa uppgift i Europa League mot storstjärnor som Alexandre Lacazette, Mesut Özil och Alexis Sanchez får vi se i februari.

Den första 16-delsfinalen spelas hemma på jämtkraft arena den 15 februari och returen en vecka senare den 22 februari på Emirates Stadium i London.

SE ÄVEN: Spelprogram Europa League 2017/2018

SE ÄVEN: Skytteliga Europa League 2017/2018

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply