Officiellt: Emir Bajrami skriver på nytt kontrakt med IF Elfsborg

Emir Bajrami kommer spendera de närmsta fyra åren i Elfsborg

Sedan mars har Emir Bajrami varit hemma i Elfsborg för att bli kvitt sina enorma skadebekymmer. Först nu har han skrivit på ett fyraårskontrakt med IF Elfsborg.

Emir Bajrami slog igenom i Elfsborg 2009 och 2010 med ett enormt fint kantspel som få andra svenskar hade. Han var en klassisk vänsterfotad yttermittfältare som älskade att göra sin gubbe och sedan slå ett inlägg.  Hans skicklighet gav honom en utlandsflytt till Twente när han var 22 år gammal 2010.

Men sedan kom skadeproblemen. Efter en helt okej tid i Twente började han få problem med kroppen och det var sällan han kunde bygga upp någon vidare form innan nästa skada kom. Bajrami spendera tid både i Monaco och Panathinaikos innan han flyttade hem till Elfsborg för att bli kvitt sina skadebekymmer i mars 2015. Det ser ut att ha gått bra och därför har han skrivit på ett fyraårskontrakt med klubben i hans hjärta.

”Elfsborg är hemma för mig”

Elfsborg bekräftar affären på sin officiella hemsida och Bajrami uttrycker hur glad han är över att ha kommit hem.
– Elfsborg är hemma för mig, det är som att vara med sin familj och sina vänner. Det var hit jag kom till som ung spelare, utvecklades och sedan fick chansen. Elfsborg gav mig också chansen att komma hem och bli skadefri, och det är jag väldigt tacksam för, så är det någonstans som jag vill komma tillbaka i min bästa form och vinna titlar så är det i Elfsborg säger han och fortsätter:

–  Det känns fantastiskt bra att äntligen vara fri från skador och börja kunna blicka framåt mot att spela med Elfsborg igen. Det var det jag hade som målsättning när jag kom tillbaka tidigare i år, och ju längre tiden har gått desto bättre har rehabträningen funkat och nu känner jag mig redo.

Bajrami kommer bära nummer 20 på ryggen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365