bet365

Kylian Mbappé jagas av Real Madrid och Manchester United

Monacos jättetalang Kylian Mbappé är ett jagat namn

Att få fram talanger är en sak Ligue 1-klubbar är generellt mycket bra på. En tänkbar export i januari kan vara Monacos anfallstalang Kylian Mbappé som jagas av Real Madrid, Manchester United, Bayern München och Borussia Dortmund.

För ett par år sedan beslutade Monaco sig för att satsa mot den europeiska toppen med värvningar som João Moutinho och Falcão. Satsningen gick sådär och avtog rätt snabbt, varpå man istället valde att rikta om sitt fokus helst. Det nya var att plocka in billiga spelare från Sydamerika och sedan sälja dyrt, samtidigt som man förlitar sig mycket på egna produkter.

Satsningen som sattes till verket 2014 har redan burit frukt. Flera egna produkter har fått stort utrymme i laget och talangerna håller ofta riktigt hög klass. Tidigare i höstas jagades till exempel Almamy Touré av självaste Barcelona och andra talanger har faktiskt lämnat på grund av religiösa skäl. Den senaste talangen som kan försvinna till en ännu större klubb kan bli Kylian Mbappé.

Flera giganter står i kö

Kylian Mbappé fyllde 17 år den 20:e december men han har redan gjort avtryck i Monaco. Med två Ligue 1-matcher och ett antal framträdanden under försäsongen och i cupen så har han visat att han är en speciell talang.

Mbappé föredrar att spela på vänsterkanten i anfallet, men kan lika gärna spela centralt och till höger i anfallet. Den Paris-födde fransmannen har även hunnit med att göra mål i årets Europa League mot Tottenham.

Enligt Journal de Dimanche står Real Madrid, Manchester United, Bayern München och Borussia Dortmund alla i kö om Mbappés underskrift. Real Madrid uppges vara favoriter att värva 17-åringen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply