bet365

Ligor som redan är avgjorda vid jul

bet365
Zlatan PSG Jul

Foto: Montage med bild från Bildbyrån

Ligor som redan är avgjorda vid jul

Vissa ligor spelar vår-höst, de ligorna är av naturliga skäl redan avgjorda. Men vissa ligor som kör höst-vår har kan redan vara avgjorda trots att det bara är halvtid. Ett lag har helt enkelt sprungit ifrån de andra lagen i ligan och avståndet är såpass stort att man nästan kan kröna en vinnare

Stor ledning trots halvtid

Dessa tre ligor som lyfts fram har helt enkelt avgjorts redan vid jul. Värt att påpeka att ingen av dessa ligor är matematiskt avgjorda men skillnaden mellan ettan och tvåan är såpass stor så det faller på sin rimlighet att de redan har en vinnare.

Ligue 1 – Paris Saint Germain

Zlatan Paris Saint-Germain pris Marseille 4 oktober 2015

Foto: Bildbyrån

Namn Segrar Oavgjort Förlust Målskillnad Poäng
Paris Saint Germain 16 3 0 +39 51
AS Monaco 8 8 3 +2 32
Angers 8 7 4 +6 31

Hela ligan har fått sig en helt omstuvad hierarki sedan de Qatariska investerarna köpte upp Paris Saint Germain. De ekonomiska skillnaderna i ligan är enorm och det syns verkligen i tabellen. I Parisklubben spelar vår svenske storstjärna Zlatan Ibrahimovic, men han är trots sin status bara en av många stjärnor i laget. Medan PSG roffar åt sig nya världsstjärnor varje säsong kämpar de andra franska klubbarna med att få ihop sin ekonomi och behålla sina spelare. Ett tag såg PSG ut att få konkurrens av AS Monaco då de också fick in en milt sagt rik ägare. Som namnet antyder är AS Monaco baserade i Monaco vilket innebar att de hade en fördel med lägre skatt på spelarnas löner. Men efter en straffavgift (som Monaco tvingas betala för att minimera deras skattefördel) samt att ägaren genomgick världens dyraste skilsmässa så har projektet kört fast. Det är svårt att se hur Paris med en Zlatan i spetsen ska tappa detta försprång. PSG har ännu inte förlorat en enda match.

Klicka ”Nästa” för att se de andra ligorna

Sidor: 1 2 3

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply