Uppgifter: ”IFK Göteborg och Stoke City överens om Gustav Engvall”

Gustav Engvall närmar sig Premier League

IFK Göteborgs anfallstalang Gustav Engvall ser ut att vara på väg till Premier League, då Stoke uppges vara överens med Blåvitt om en övergång. Allt som återstår nu är de personliga förhandlingarna enligt svensk media.

Gustav Engvall prickade formen under slutet av årets upplaga av Allsvenskan, då han bland annat sänkte AIK i den heta guldstridsmatchen på Friends Arena. Han gjorde även flera mål för U19- och U21-landslagen under höstens kvalmatcher. Då har Stoke City visat sitt intresse för anfallaren och har enligt svensk media förhandlat med Göteborg om en övergång.

”Klubbarna är överens”

Enligt Fotbolldirekt är klubbarna nu överens med varandra om en övergång, och fotbollskanalen rapporterar att ett bud har lagts på omkring 25.5 miljoner kronor. 19-åringen har nu det sista ordet, och om han tackar ja så kommer han att flytta till Premier League-klubben i vinter.

– Det är helt säkert. Vi hinner troligen inte innan jul men en bit in i januari så träffar vi Stoke igen, säger agenten Per Jonsson till fotbolldirekt.se.

Agenten vill dock inte bekräfta att Blåvitt och Stoke är överens.

– Det kan jag inte kommentera. Det enda jag kan säga är att vi kommer att träffa Stoke snart, förmodligen en bit in i januari. Exakt när vill jag i dag inte säga mer än att det är seriöst från båda håll, säger Jonsson till fotbolldirekt.se.

”Ska träffa Stoke snart”

Som tidigare nämnt är det nu upp till Engvall om han vill flytta, och han och hans agent ska förhandla med Stoke. Per Jonsson ska dock inte vilja kommentera om det stämmer att Engvall bara är ett ”ja” ifrån en flytt.

– Det kan jag inte kommentera. Det enda jag kan säga är att vi kommer att träffa Stoke snart, förmodligen en bit in i januari. Exakt när vill jag i dag inte säga mer än att det är seriöst från båda håll.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply