Åge Hareide: ”Han borde träna Malmö FF”

Åge Hareide uttalar sig om sin efterträdare

I tisdags gjorde Åge Hareide sin sista match som tränare för Malmö FF och nu berättar han i en intervju med Kvällsposten han om en tänkbar ersättare. 

Fyra tränare finns med på listan över ersättare till Åge Hareide Malmö FF men huvudpersonen själv har klart för sig vem han vill se ta över tränarposten i Skåneklubben, antingen nu eller senare.

 

– Jag har sagt till honom att han måste gå den vägen och komma ner på planen för han har ett så bra fotbollsöga och en så skarp fotbollshjärna. När han blir lika gammal som jag kan han sätta sig på ett kontor men nu borde han vara nere på planen, säger Hareide till Kvällsposten.

Daniel Andersson har dock tidigare berättat att han inte kommit in på förbundets sista utbildning och den är obligatorisk för att träna i Allsvenskan.

– Det är helt galet. Det är så illa att svenska fotbollförbundet borde skämmas. Här har de en profilerad kille som varit en solid bricka i svenska landslaget och utlandsproffs. Han kan bidra till något på tränarsidan i Sverige när han vill det. Han har varit assisterande tränare men är det inte just nu, däremot är han sportchef och har haft ett väldigt nära samarbete med tränaren i Malmö FF, säger Hareide till Kvällsposten.

– Svensk fotboll måste tänka till. Unga krafter med mycket kunskap som vill satsa på det här tuffa yrket måste få chansen. Annars är det helt galet, fortsätter norrmannen.

1 Comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply