Manchester United får 150 miljoner om de vinner Europa League

Efter uttåget ur Champions League var de allra flesta Manchester United-fansen missnöjda, minst sagt. Men nu kan de få 250 miljoner anledningar att fira.

Att vinna Champions League är det finaste ett klubblag kan vinna i Europa. Både sportsligt och ekonomiskt är det en enorm seger och resulterar i stor ära.

En turnering som inte varit lik attraktiv, åtminstone inte för de större kubbarna och spelarna, är Europa League. Det hela har mest setts som en tröstturneringen för de sämre lagen som inte kan kvalificera sig till Champions League – men nu är det dags att komma igång.
Direktkvalificering till CL

Från och med den förra säsongen innebär Europa League-titeln ett direktavancemang till Champions League den efterkommande säsongen, ett beslut som Uefa tog för att attrahera klubbarna från de största ligorna att gå långt, något som har varit svårt förut. Framför allt från Premier League.

Förutom spel i Champions League kommer det vinnande laget även att bli nära 150 miljoner kronor rikare. Enligt The Guradian får vinnaren av turneringen ungefär 15 miljoner euro, vilket motsvarar cirka 150 miljoner kronor.
Spansk dominans

Men det är inte mycket som talar att Manchester United eller något av de andra brittiska lagen ska stå som vinnare i maj. För de senaste åren har de vinnande lagen kommit från La Liga. Chelsea vann förvisso Europa League 2013, men innan dess var det 14 år sedan ett lag vann turneringen, som då hette Uefa-cupen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply