Panajotis Dimitriadis: ”Drömmen är att spela för AIK igen”

Mittfältsdynamon öppen för comeback i AIK

Panajotis Dimitriadis var en nyckelspelare för AIK under sina två säsonger i klubben, trots att han under många månader var skadad. Han spelar numera i turkiska Gençlerbirligi, men öppnar för att återvända till AIK en dag.

Panajotis Dimitriadis, som ofta kallas för Panos bland fans och i media, satte ett stort avtryck under sin inte allt för långa tid i svenska storklubben AIK. Han skrev på för klubben 2014 efter att hans kontrakt med Brommapojkarna löpt ut, och han levererade direkt. Han inledde säsong som vänsterback där han imponerade, men han fick desto mer uppmärksamhet när han gick in på sin naturliga mittfältsposition. Då satte dock en skada stopp för honom under resten av säsongen efter endast ett fåtal matcher. Det var korsbandet som hade gått, och han fick spendera 2014 i sjukstugan snarare än på planen. När han sedan kom tillbaka året efter fortsatte han där han hade slutat, och efter endast 15 matcher i AIK-tröjan gick han till turkiska klubben Gençlerbirligi. Han har fått visa upp sig i ligan, även om han menar att det inte bara är en dans på rosor.

– Det har varit lite upp och ner. Det har varit lite mindre speltid senaste tiden och jag hade en skada som höll tillbaka mig lite. Sen har vi haft många tränare som kommit och gått. Men jag trivs jättebra här, säger mittfältaren till fotbolldirekt.se.

Placeras i AIK

Nyhetssajten rapporterar också att Dimitriadis kan återvända till Friends Arena för att återigen trä på sig den svartgula tröjan. Själv verkar stjärnan glad över att höra dessa rykten.

– Är det så? Oj, det värmer verkligen. Det är klart jag har en speciell kärlek till AIK och Solna, att jag tog steget att åka utomlands var för att det är en av mina drömmar att spela på internationell nivå. Men inget kan ändra på att min första dröm var att spela för AIK:s A-lag. Den drömmen har jag fortfarande, jag hoppas få komma tillbaka i framtiden, säger han till fotbolldirekt.se.

Han medger dock att han inte har bråttom tillbaka till ”Gnaget”.

– När det blir får vi se, jag utvecklas här och har högre mål än att spela här också, jag vill komma ännu längre, till större klubbar. Men drömmen är ändå att återvända hem till Solna och spela för AIK igen. I hjärtat finns det inget annat lag än AIK, fortsätter Dimitriadis.

29-åringen bekräftar att AIK:s sportchef Björn Wesström inte har hört av sig till honom.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply