Uppgifter: Real Madrid tvingas betala skyhög bötessumma

bet365
Uppgifter: Real Madrid tvingas betala skyhög bötessumma

Real Madrid får böter på upp till 25 miljoner euro

Enligt den spanska tidningen El País kommer Real Madrid att tvingas betala böter på upp till 25 miljoner euro efter att ha fått ekonomisk hjälp av kommunen.

Real Madrid kan tvingas att betala mellan 20 och 25 miljoner i böter, det rapporterar spanska El País. Enligt tidningen ska den spanska huvudstadsklubben ha gjort affärer med kommunen med orealistiska summor. Det hela kommer att bli officiellt när landet får en ny regering efter att valet den 20 december dragit ut på tiden.

Utredningen ska ha dragit igång efter att Real Madrid köpt en del mark vid träningsanläggningen av kommunen för 595.000 euro för att sedan sälja tillbaka den för 22,7 miljoner euro.

Utredaren i EU-domstolen, Margrethe Vestager menar att klubben nu bör betala böter på mellan 20-25 miljoner euro för att göra rätt för sig

– Vi ser att Real Madrid har dragit nytta av ekonomiska fördelar, som inte är tillåtna, menar EU-domstolen.

Real Madrid får transferförbud

I januari månad stod det även klart att den spanska huvudstadsklubben blir straffade med transferförbud av FIFA. Detta efter att klubben inte ska ha hanterat flertalet ärenden med ungdomsspelare på rätt sätt. Därmed får klubben inte värva de två kommande transferfönsterna. Real Madrid har dock överklagat beslutet och skulle överklagan dra ut på tiden kan man få värva spelare i sommar, men bli avstängda under de två transferfönsterna under 2017.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply