Officiellt: Niklas Backman nobbar AIK – flyttar till AGF Århus

Officiellt: Niklas Backman nobbar AIK - flyttar till AGF Århus
bet365

Officiellt: Niklas Backman klar för AGF Århus

På måndagsmorgonen stod det klart att den före detta AIK-försvararen Niklas Backman lämnar kinesiska Dalian Aerbin.

Det blir ingen återkomst till Allsvenskan och AIK den här gången får Nicklas Backman. Den före detta Gnaget-försvararen har istället valt att skriva på för AGF Århus där överenskommelsen sträcker sig till och med sommaren 2017.

I februari 2014 offentliggjordes det att Backman var klar för en kinesisk klubb och efter cirka två år i Asien flyttar han nu hem. Tidigare har spelaren varit osäker om framtiden och lämnat dörren öppen för en flytt tillbaka till Friends Arena men nu blev det istållet Århus som nästa destination.

Lagets sportchef Jens T Andersson säger till klubbens hemsida att man har velat köpa loss svensken under en längre tid.

 

– Niklas har under en tid stått överst på vår önskelista över försvarare. Han är erfaren och passar in både som fotbollsspelare och människa i vår trupp och klubb. Han har en stark karaktär och är professionell i allt han gör, både på träning och på matcher. Han är en väldigt duktig försvarare och gör allt han kan för att hindra motståndarna från att göra mål. Vi har letat efter en erfaren spelare som är stark, vilket vi nu hittat, säger sportchefen Jens T Andersson till hemsidan.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply