Suárez hyllaz efter sitt hat-trick mot Athletic Bilbao

Kom tillbaka efter avstängningen – gjorde hat-trick direkt

Luis Suárez blev avstängd efter en incident i Barcelona-derbyt för några dagar sedan. Igår var han tillbaka till spel och var fullkommligt brilljant. Idag hyllas han av spansk press.

Avstängningen rörde upp en hel del heta känslor i Spanien. Luis Suárez hade hamnat i ett hett ordkrig och sade flera olämpligheter, vilket även motståndaren Papakouli Diop gjorde. Men i slutändan blev bara Suárez avstängd, något som rörde upp Barca-lägret.

”Han straffar förbundet tillbaka”

I katalansk media har det bland annat skrivits om att förbundet vill hjälpa Real Madrid att jämna ut serietabellen och det var anledningen till att de stängde av Luis Suárez i två matcher. Samma tidning, spanska Sport, svarar även med att hylla Suárez efter gårdagens utklassning. Sports förstasida idag var ”Luis Suárez straffar tillbaka förbundet”.

Även Madrid-baserade Marca går på samma linje. De skriver att avstängningen kändes orimlig men att den bara verkat tända igång den uruguayanska landslagsmannen ännu mer.

– Han var i storform när han blev avstängd och han var i, om möjligt, ännu bättre form när han kom tillbaka, skriver Marca på sin nättidning.

Låg bakom allt

Anfallaren låg bakom det mesta i Barcelonas 6-0-vinst hemma mot Athletic BilbaoCamp Nou. Först var det han som blev fälld och fick straff samt Bilbaos målvakt utvisad efter bara sex minuter. Efter det spelade han fram anfallskollegan Neymar samt avslutade med bedriften att göra tre mål.

I och med Barcelonas seger ligger man tvåa i tabellen, en poäng efter Atlético Madrid. Dock har katalanerna en match mindre spelad. Real Madrid är två poäng efter Barcelona men även de har spelat än match mer än de regerande mästarna.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365