Officiellt: Inter bryter med Nemanja Vidic

Serben lämnar Milano-klubben efter två säsonger

Den före detta Manchester United-spelaren lämnar nu Inter efter knappt två säsonger. Beslutet att bryta kontraktet ska ha varit ett gemensamt beslut, rapporterar italiensk media.

Nemanja Vidic var för några säsonge sedan en av Fotbolleuropas främsta mittbackar. Tillsammans med Rio Ferdinand var han en betydande faktor till att Manchester United skördade stora framgångar på såväl de brittiska öarna som ute i Europa.

Karriären närmar sig sitt slut

2012 drog försvararen på sig en skada, något som var början på slutet för honom. Han gick snabbt från en av världens bästa till att inte spela över huvud taget och efter två säsonger, där nästan all tid gått till rehab-träning, lämnade Vidic till slut Manchester United.

Storsatsande Inter var då snabba med lägga vantarna på bjässen med förhoppningar om att skadan var läkt. Men det var den inte. Under veckan kommer 34-åringen att genomgå en höftoperation och då tog Inter beslutet att riva kontraktet.

– Vi vill tacka Nemanja Vidic för tiden han var hos oss och önskar honom lycka till i hans fortsätta karriär, skriver Serie A-klubben på sin hemsida.

Finns intresse

De flesta spekulerar nu i att det här är slutet på en lång karriär för den serbiske försvararen, men faktum är att det funnits intresse för mittbacken från andra klubbar. MLS-klubbar och lag från Qatar har visat intresse men även Inters toppkonkurrent Fiorentina. Huruvida det blir fortsatt spel för Vidic, eller om han väljer att lägga skorna på hyllan, återstår att se efter operationen.

Vidic spelade fjorton matcher för Milano-klubben och hann göra ett mål i Serie A.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply