Officiellt: Ebenezer Ofori lämnar AIK för Stuttgart

Officiellt Ebenezer Ofori lämnar AIK för Stuttgart

Mittfältsstjärnan lämnar Stockholmsklubben.

Det slog ner som en bomb under morgonen på Deadline Day – stjärnan Ebenezer Ofori lämnar AIK och ansluter till tyska storklubben VfB Stuttgart.

Ebenezer Ofori kom till AIK 2013 och har sedan genombrottet ansetts vara en utav Allvenskans allra bästa spelare. Han har ryktats bort under flera fönster men på något sätt har klubben lyckats få behålla sin passningsskicklige innermittfältare, tills nu. Under tisdagsmorgonen slog det ner som en bomb: Ofori lämnar AIK, och skriver på för den tyska storklubben VfB Stuttgart. Till AIKs hemsida säger sportchefen Björn Wesström:

– ”Ebenezer Ofori har under två säsonger varit en av Allsvenskans absolut bästa centrala mittfältare. Med bakgrund av det känner han att det är dags att ta ett nytt steg i karriären när tillfället nu ges till förmån för att förlänga sitt avtal. Ofori är ett praktexempel på hur AIK Fotbolls arbetssätt med scouting, rekrytering, utveckling och försäljning både höjer spelarens värde avsevärt samt har gett sportslig verkningsgrad under kontraktstiden. Vi önskar honom all lycka och välkommen tillbaka senare i karriären”.

Stuttgarts sportchef Jan Schindelmeiser kommenterar övergången på Stuttgarts hemsida: – ”I Ofori får vi en ung, energisk spelare som redan debuterat i landslaget och fått erfarenhet av europeisk fotboll i AIK. Vi har scoutat honom under en längre tid och sett att han är smidig, löpstark mittfältare med en mycket fin vänsterfot. Han kan spela på alla positioner på mittfältet, samt på vänsterbacken vilket hade en stor del i vårt intresse för spelaren”.

Ofori hann med att spela 101 matcher för AIK och även om ingen transfersumma presenterats officiellt så ryktas det på twitter om ca 1.5 miljoner euro.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply