Officiellt: Adebayor till turkiska Istanbul Basaksehir

Officiellt: Adebayor till turkiska Istanbul Basaksehir

Anfallaren prövar lyckan i Turkiet

Den före detta Arsenal och Tottenhamanfallaren Emmanuel Adebayor ryktas vara på väg till turkiska Istanbul Basaksehir, anfallaren som varit klubblös efter en sejour i Crystal Palace som inte gick enligt planerna.

Emmanuel Adebayor blev i somras klubblös efter att hans kontrakt med Crystal Palace hade gått ut, och har sedan dess inte spelat fotboll professionellt. Nu ser det dock ut som att vindarna kan ha vänt för den togolesiske anfallaren och enligt Goal är en affär mellan anfallaren och den turkiska klubben Istanbul Basaksehir klar.

Enligt uppgifter till mediet undergår Adebayor en medicinsk undersökning under morgonen och sedan kommer anfallaren att presenteras av den turkiska klubben. På mediet Twitter har bilder redan läckt ut som visar anfallaren på plats för den medicinska undersökningen samt iförd klubbens matchtröja. Kontraktet sägs vara på 18 månader. Adebayor skall dock även varit i samtal med franska Ligue 1-klubben Lyon, men någon deal blev det aldrig och det sägs vara på grund av att anfallaren reste till Gabon för att representera sitt Togo i Afrikanska Mästerskapen.

– De sade vad? Det är nonsens, sade Adebayor till franska L’Equipe via Goal angående Lyon.

– De visste att jag skulle spela. Om de börjar söka efter sådana ursäkter kommer de att döda sig själva. Jag är lagkapten för mitt land, så hur skulle jag inte kunna åka? Vad om en fransman vägrade spela i EM? Avslutade anfallaren.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365