Krafth på läkarundersökning i Italien

Emil Krafth kommer allt närmre en flytt till Serie A

Högerbacken har imponerat för Helsingborg i ett par säsongen sedan flytten från Östers IF. Nästa steg ser ut att bli Serie A och Bologna för den unge svenske talangen.

Smålänningen Emil Krafth har verkligen haft en raketkarriär. Högerbacken spelade för moderklubben Lagans AIK i division 5 när han var 16 år och succén där gjorde att Östers IF plockade in honom till deras organisation hösten 2010. Det blev bara en säsong för Krafth i Superettan innan succén hade blivit så stor att Helsingborg bestämde sig för att köpa 18-åringen, trots konkurrens från Malmö FF och IFK Göteborg.

Trots en del skadebekymmer har Krafth etablerat sig i Allsvenskan och även utnämnts som en av seriens bästa ytterbackar. Det har Erik Hamrén också fått upp ögonen för. Krafth har nämligen redan hunnit med 4 A-kamper för Sverige utöver sina 15 framträdanden för U21-landslaget. Nu går han mot en ny utmaning då han bara är detaljer från en flytt till Serie A.

Läkarundersöks i Italien under tisdagen

Enligt uppgifter till La Gazzetta dello Sport är Krafth på plats i Italien tillsammans med agenten Patrick Mörk. Han kommer att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen hos Bologna under tisdagen och därefter skriva på ett långtidskontrakt. Mörk vill dock inte avslöja några detaljer, även om han ger en hint om att något är på gång.
– Jag har inga kommentarer i dagsläget. Du får återkomma senare, sade han till Fotbollskanalen.

Bologna kommer spela i Serie A nästa säsong efter det att man vann kvalet i Serie B. Man besegrade Pescara i finalen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply