Officiellt: Watfords tolfte värvning – Från Kina

Watford har gjort klart med italienaren Alessandro Diamanti

Premier Leagues mest aktiva klubb denna sommar är Watford, nu har man värvat sin 12:e (!) spelare detta fönster.

Han är en 32-årig offensiv mittfältare som gärna använder sin känsliga vänsterfot till att fördela bollar till lagkamraterna. Idag presenterades Alessandro Diamanti som Watfords senaste nyförvärv. Italienaren kommer närmast ifrån kinesiska Guangzhou Evergrande men lämnar nu för Watford på ett säsongslångt lån. Detta är andra gången han går på lån i år, under våren var han utlånad till Fiorentina i Serie A.

Trots att Diamanti spelade i Europeiska toppligorna redan 2007 så har det enbart blivit landslagsspel mellan åren 2010-2013. Under den korta landslagstiden har italienaren hunnit med ett EM 2012, där utmärkte han sig när han satte avgörande straffen för Italien i kvartsfinal mot England.

En återkomst till Premier League

Diamanti känner väl till fotbollen i England då han har spelat för West Ham. Det var den dåvarande italienska tränaren Gianfranco Zola som hämtade landsmannen i en bytesaffär. Äventyret i England blev dock ingen lagmässig succé, West Ham hamnade i Premier Leagues bottenstrid och slutade på en osmickrande 17:e plats.

Efter den säsongen flyttade Diamanti till klubben Bescia i Serie A. Äventyret i Premier League må ha varit kort men inte nödvändigtvis misslyckad för mittfältaren själv. Innan italienaren lämnade England fick han ta emot priset som säsongens näst bästa spelare i West Ham efter en omröstning av lagets fans. Hur det går för mittfältaren i Premier League denna gång återstår att se.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply