Holländsk toppklubb förhandlar om Allsvensk stortalang

bet365

Den allsvenske stortalangen kan flytta mitt i den rådande guldstriden, då det ska finnas konkret intresse för spelaren. I detta nu ska hans klubb föra diskussioner med en holländsk klubb för att komma överens om en övergångssumma.

Arber Zeneli har fått sitt stora genombrott i Allsvenskan i år, då han har slagit sig in i Elfsborgs startelva. 20-åringen har spelat samtliga 20 matcher för Elfsborg i ligan, där han har startat 17 av dessa. På dessa matcher har det blivit 5 mål och 4 målgivande passningar, vilket nästintill resulterar i ett poäng varannan match. Han fick redan chansen i A-laget under förra säsongen, då det blev 5 starter och 11 inhopp för den 176 centimeter långe yttermittfältaren. Tidigare under sommaren fick Zeneli till och med vara med i truppen som reste till Tjeckien för att delta i U21-EM, och ni vet alla hur det gick där för svenskarna.

Kan lämna mitt i guldstriden

Med sina fina insatser för Borås-laget har han sett till att klubben i allra högsta grad är inblandade i toppstriden i årets upplaga av Allsvenskan. Man har lyckats knipa 41 poäng, vilket innebär att man ligger på en delad förstaplats med IFK Göteborg, samt två poäng före AIK och IFK Norrköping.

Då rapporterar Fotbollskanalen.se att Elfsborg kan tappa sin nyckelspelare mitt under denna guldstrid, då holländska AZ Alkmaar ska vara riktigt sugna på att knyta till sig Zenelis tjänster. För någon månad sen rapporterades det om den holländska klubbens intresse, men nu ska det intresset alltså ha blivit konkret.

Sajten menar att AZ just nu förhandlar med Elfsborg om en möjlig övergång för deras guldklimp. Det återstår att se om parterna kommer överens om en prislapp, då Elfsborg väntas vilja ha extra bra betalt då man inte kan värva in en ersättare eftersom att det svenska transferfönstret är stängt.

Även Heerenveen, klubben där svenskarna Sam Larsson och Simon Thern huserar, ska vara intresserade av Zeneli, men inte i samma utsträckning som AZ.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply