Officiellt: Alex Sandro klar för Juventus

Den italienska storklubben har presenterat sitt senaste nyförvärv på sin officiella hemsida. Det är den brasilianske landslagsmeriterade backen som förstärker fjolårets Champions League-finalist.

Det finns många stora namn från Sydamerika som har spelat i FC Porto och sedan tagit klivet vidare ut i Europas finrum inom fotbollen. Några av dessa är bland annat den colombianska duon Radamel Falcao och Jackson Martinez, som bägge gick till Atlético MadridJames Rodriguez och Danilo som är lagkamrater i Real Madrid och Elaquim Mangala som nu spelar i Manchester  City. Det finns flera namn därtill, och senast i raden kan vi nu skriva in namnet Alex Sandro.

Flyttar till Juventus

Den brasilianske vänsterbacken har under torsdagskvällen presenterats för Juventus som klubbens färskaste nyförvärv denna sommar. 24-åringen klarade tidigare under dagen den obligatoriska läkarundersökningen, för att nu skriva på och därmed bli klar för klubben helt och hållet.

Den italienska storklubben bekräftar på hemsidan att övergångssumman landar på omkring 26 miljoner euro som betalas till portugiserna utspritt under de nästkommande tre åren. Man meddelar också att Sandro har skrivit på ett femårskontrakt med klubben. Nyförvärvet väntas gå in i startelvan omedelbart och därmed se till att lagkamraten Patrice Evra förpassas till bänken.

Imponerade i Porto

Sandro har under åren i Porto skaffat sig ett rykte som en av fotbollens mest lovande vänsterbackar. Ända sedan han kom till den portugisiska elitklubben 2011 har Sandro bidragit med stabila insatser för att hjälpa laget till två ligatitlar under sina år i Porto.

För detta har han belönats med chansen i A-landslaget, där han har gjort sex framträdanden. Det har dock blivit begränsat med speltid där, då konkurrensen med Filipe Luis och framförallt Marcelo har varit mördande för Sandros del. Nu kanske han kan få chansen igen att visa vad han går för i och med sitt nya kliv i karriären.

Sandro var med och vann U20-VM 2011 med sitt Brasilien, samt deltog i OS i London där laget var storfavoriter, men förvånansvärt föll mot skrällen Mexiko i finalen.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply