Wenger svarar på rykten om superstjärnan: ”Han går ingenstans”

Mesut Özil har börjat komma igång nu i Arsenal efter framförallt en tuff debutsäsong och en tung skada under förra säsongens första halva. Då har han lockat till sig intressenter som Arsenal-tränaren nu slår ifrån.

Mesut Özils fina form på sistone innebär att han nu placeras i flera olika klubbar under transfersommarens slutspurt. Under sommaren har Juventus varit på jakt efter en ny ”nummer 10” för att ersätta den kreativa kraft som Arturo Vidal tog med sig till Bayern München för några veckor sedan. Man har redan gått bet på den tyska klubbens unge Mario Götze, då Pep Guardiola fortfarande ser potentialen i honom, medan Schalke 04Julian Draxler kan komma att bli för dyr. Då ska man enligt engelsk och italiensk media vara sugna på just Arsenals playmaker.

Även Besiktas tror att de kan ha en chans att värva den tyske landslagsmannen, som spelade samtliga matcher när landet vann VM 2014 i Brasilien, enligt brittisk media.

Arsène Wenger slår ifrån

London-klubbens tränare Arsène Wenger menar dock att det inte finns en chans att man säljer mittfältaren, som fortfarande är klubbens rekordvärvning.

– Han är en underbar spelare som är helt hängiven klubben och fokuserad på att få bra resultat, säger han på en presskonferens.

– Han är helt hängiven klubben. Han är fokuserad på att få resultat, upprepar Arsenals manager när han får en följdfråga.

En av världens högst ansedda playmakers

Mesut Özil har genom åren skaffat sig ett rykte att vara en av världens främsta kreatörer, då hans öga för nyckelpassningar är något exceptionellt. Han spelade i Real Madrid under flera år, men sommaren 2013 såldes han till Arsenal i en dramatisk övergång sent på deadline-dagen. Sedan dess har det gått hackigt för tyskens del, då hans debutsäsong var en misär till stora delar. Han inledde den sensationellt bra med två assist i debuten mot Sunderland, för att sedan fortsätt på samma spår i ett par månader. Sedan föll allting ihop och han fick utstå mycket kritik från fans och experter som menade att han var en flopp. Sedan under den andra säsongen var han skadad under den första halvan då han gjorde comeback först vid jul.

Efter det har han gått från klarhet till klarhet, då han har vunnit tillbaka förtroendet från fansen på Emirates Stadium och de engelska fotbollsexperterna. Han spelade en nyckelroll i det Arsenal som återuppstod under säsongens andra halva och faktiskt till viss del utmanade om ligatiteln i slutet av året. Han blev utsedd till matchens lirare i senaste ligaomgången mot Crystal Palace, där han assisterade Olivier Girouds 1-0-mål. Matchen slutade till slut 2-1

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365