Jagad hela sommaren – nu tackar Arsenal nej till Real Madrid-spelare

Arsenal har kopplats ihop med Real Madrid-spelaren mer eller mindre hela sommaren. Nu erbjuds man spelaren, men London-klubben tackar nej till förslaget.

Asier Illaramendi har haft det riktigt tufft i Real Madrid sedan han anlände till klubben från Real Sociedad sommaren 2012 för den sanslöst höga transfersumman på 23 miljoner pund. Det har blivit 68 La Liga-matcher för spanjorens del, men de flesta är inhopp eller starter i ”betydelselösa” matcher. Under sommaren har han placerats i flera olika klubbar, bland annat JuventusInter och Liverpool. En annan av dessa klubbar är Arsenal, som har varit på jakt efter en ny defensiv mittfältare.

Arsenal erbjuds Illaramendi – tackar nej

Nu när Real Madrid har lagt stora pengar på att värva Mateo Kovacic behöver man få in pengar för att finansiera en värvning av David De Gea. Illaramendi lär dessutom få ännu mindre speltid med det kroatiska nyförvärvet från Inter, och därför ska man ha erbjudit Arsenal chansen att värva spanjoren.

Arsenal sägs ha varit i förhandlingar med Real Madrid om en värvning av Karim Benzema, och därför ska det ha varit smidigt för spanjorernas del att erbjuda engelsmännen spelaren. Det är Goal som rapporterar om att Real Madrid har erbjudit spelaren, och samma källa menar att Arsenal tackar nej till detta.

Real Madrid ska vilja ha 16 miljoner pund för spanjoren enligt Mundo Deportivo.

Var en gång ”nästa Xabi Alonso”

Illaramendi var innan han gick till Real Madrid en av Spaniens mest omtalade talanger. Han kallades för den ”nye Xabi Alonso” då han både delade position och en tid i Real Sociedad på CV:et.

Han har bland annat varit en nyckelspelare för Spanien på samtliga ungdomsnivåer, och han var en av turneringens allra bästa spelare när landet vann U21-EM 2013. Han blev uttagen till turneringens bästa elva, och det var då Real Madrid bestämde sig för att värva honom.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply