Svenska Cupen – förutsättningarna inför den avgörande helgen

Halmstads BK är redan klara för kvartsfinal i Svenska Cupen men ytterligare sju klubbar ska ge dem sällskap. Här nedan får du förutsättningarna i samtliga grupper inför helgens sista och avgörande omgång.

Grupp 1: IFK Norrköping, Östersunds FK, Jönköpings Södra, AFC United

De regerande svenska mästarna IFK Norrköping sitter i en bekväm sits inför den sista avgörande omgången. Två av två segrar har klubben från Östergötland i bagaget och behöver ett poäng för att säkra en kvartsfinalplats. Skulle AFC United tappa poäng hemma mot Östersunds FK går IFK Norrköping vidare till kvartsfinal oavsett resultat i sitt möte hemma mot Jönköpings Södra.

Grupp 2: Halmstad, IK Frej, Degerfors, IFK Göteborg

Halmstads BK har efter de två inledande matcherna full pott och plus fem i målskillnad. Vidare i gruppen är man dessutom då närmast jagande lag är IFK Göteborg på två poäng. I helgen möts de nämnda lagen och Göteborg vill nog avsluta med en vinst för att putsa till siffrorna en aning.

Grupp 3: AIK, Varbergs BoIS, Tenhults IF, Falkenbergs FF

Varbergs BoIS och Tenhults IF kan inte ta sig vidare från gruppen vilket gör att det väntar en gruppfinal mellan AIK och Falkenbergs FF under lördagen. AIK är det starkare laget och behöver få med sig minst ett kryss för att säkra slutspelsplatsen. Matchen mellan AIK och Falkenberg spelas i Stockholm.

Grupp 4: Kalmar FF, IFK Värnamo, Elfsborg, Assyriska FF
Även i Grupp 4 bjuds vi på en gruppfinal. Kalmar FF sitter i förarsätet med sina sex inkasserade poäng men tätt därefter hittar vi Elfsborg på fyra. För att Kalmar ska ta sig vidare till kvartsfinal krävs minst ett oavgjort resultat. Elfsborg, som har hemmaplansfördel, måste vinna matchen för att cupäventyret inte ska ta slut för deras del.

Förra året vann IFK Göteborg Svenska cupen, men vem stod som segrare året innan det? Se alla Svenska Cupen vinnare sedan turneringen startade 1941.

Grupp 5: Gif Sundsvall, Ängelholm, Sirius, Malmö FF

Malmö FF har indikerat starkt att de kommer att satsa på Svenska Cupen då de vill ut i Europa igen. För att drömmen ska leva vidare krävs det att man inte förlorar över GIF Sundsvall. Skåningarna kan ta sig vidare till kvartsfinal genom ett oavgjort resultat men kommer med all säkerhet sikta på att plocka hem alla tre poängen under lördagen. Sirius och Sundsvall kan båda ta sig vidare till kvartsfinal men Malmö ska ses som stora favoriter.

Grupp 6: Hammarby, Djurgården, Syrianska, Ljungskile

Söndagen bjuder på ett stekhett Stockholmsderby mellan Djurgården och Hammarby i en spännande grupp. Djurgården har efter två spelade matcher samlat ihop tre poäng och har noll i målskillnad, Syrianska ligger på fyra poäng, plus ett i målskillnad, och Hammarby toppar gruppen knappt med fyra inspelade poäng och plus två i målskillnad.
Syrianska ställs mot Ljungskile på bortaplan i den sista omgången och kan ta sig vidare till kvartsfinal genom att man vinner matchen. Tappar däremot Södertäljeklubben poäng går vinnaren mellan Djurgården och Hammarby vidare till slutspel. För Hammarby räcker oavgjort i derbyt mot Djurgården för en kvartsfinalplats om Syrianska tappar poäng.

Grupp 7: BK Häcken, Brommapojkarna, Trollhättan, Gefle

Även här har vi en spännande grupp. BK Häcken leder gruppen och tar sig vidare till kvartsfinal genom vinst mot Gefle IF. Kryss kan även funka för Göteborgarna men då får de förlita sig på att Brommapojkarna, med Olof Mellberg på tränarposten, tar poäng av Trollhättan.

Grupp 8: Helsingborg, Gais, BK Forward, Örebro SK

I den åttonde och sista gruppen är det bara de Allsvenska lagen, Helsingborg och Örebro SK, som har en chans att ta sig vidare till kvartsfinal. De båda klubbarna möts i den sista omgången och Helsingborg har i förväg en fördel mot Örebro då det räcker för dem att få med sig ett oavgjort resultat för att avancera till slutspelet. Helsingborg har full pott efter de två inledande matcherna samtidigt som Örebro fått nöja sig med fyra.

Svenska Cupen på TV, TV-tider och live stream

Här hittar du det återstående Svenska Cupen spelschemalottning kvartsfinaler Svenska Cupen, lottning semifinaler Svenska Cupen och all information du behöver veta om Svenska Cupen på TV, TV-kanaler och TV-tider samt live stream! Några av matcherna sänds endast via live streaming hos CMore Sport.

Här hittar du Allsvenskans spelschema och allt du behöver veta om Allsvenskan på TV  samt Allsvenskan live stream gratis. Majoriteten av matcherna visas endast via live streaming hos CMore Sport.

Läs mer om Svensk fotboll

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply