Diego Simeone: ”Jag stannar i Atlético Madrid”

Diego Simeone: "Jag stannar i Atlético Madrid"

Atlético Madrids tränare lugnar fansen

Säger i en intervju med mexikanska Record att han inte kommer att lämna Atlético Madrid i sommar och att han hör hemma i den spanska huvudstadsklubben.

När Diego Pablo Simeone tog över Atlético Madrid strax innan nyår 2011 låg laget nästan på nedflyttningsplats samtidigt som man blivit utslaget av ett lag från division i Copa del Rey. På endast ett halvår lyckades argentinaren ta laget till sjunde plats i tabellen vilket gjorde att man kvalificerade sig till UEFA Europa League, en turnering som man även fick och vann samma år. 2013 vann man spanska cupen efter att ha slagit Real Madrid för första gången på 14 år och 2014 vann man La Liga.

Många storklubbar fick upp ögonen för argentinaren som förvandliat Atlético till ett europeiskt topplag. En av de klubbarna är Chelsea, en klubb som vid flera tillfällen sägs ha erbjudit tränaren en rejäl löneförhöjning samtidigt som man vill betala tränarens utköpsklausul på 20 miljoner euro. Simeone själv säger dock till mexikanska Record att han inte har tankar på att flytta.

– Jag hör hemma i Atletico Madrid. Jag har alltid varit nomadisk under karriärens gång. Jag började resa runt när jag var 20 och har sedan dess varit på olika platser både som spelare och tränare. Jag har alltid tyckt att den bästa platsen är där du känner dig lugn.

Även Atléticos president har gått ut och förnekat uppgifterna tidigare i veckan.

1 Comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply