Sunderland vann mot ett svagt Everton

Sunderland började matchen bäst och radade upp chanser. Bäst var Grahams friläge då det blev missförstånd mellan backen i Everton och Tim Howard i målet. Efter cirka 25 minuters dominans av hemmalaget Sunderland. Började Everton växa sig in i matchen med mer bollinnehav och bättre rörelse i anfallet.

Men Sunderland får utdelning precis innan halvtid, välförtjänt. Genom att vänsterbacken, Baines i Everton, passat fel i ett uppspel. Bollen kom till Larsson som spelade upp den till Sessegnon som sköt utanför straffområdet och bollen gick via Howard tätt intill stolpen.

Andra halvlek startar trevande och inte förens en kvart in, börjar Sunderland sin press och Everton var tvunga att slå ifrån sig flertalet gånger. Men den riktigt heta chansen uteblir under pressen. Utan den heta chansen blir Evertons då Fellani drar på ett skott utanför straffområdet som styrs på inhopparen Jelavic som Sunderland-keeper Mignolet har lite problem med att få tag i.

Ett bakåt spel från en Sunderlandsspelare från mittplan, blev för lång och för hårt, och Mignolet var tvungen att hoppa och plocka bollen med händerna annars skulle det blivit ett elegant självmål. Vilket resulterar till en indirekt frispark och gult kort till Mignolet. Men frisparken från Baines fick inte tillräckligt med höjd på bollen och den gick i muren.  

Everton flyttade upp sina spelare i slutet på jakt efter en kvittering. Men den uteblev och Sunderland tog tre viktiga poäng inför 44 614 personer. Vilket innebär att Di Canio blir bara mer och mer populär i Sunderland och nedflyttningssträcket blir mer avlägset. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply