Strålande första halvlek avgjorde för Arsenal

Det var upplagt för en riktig toppmatch på Emirates Stadium ikväll, Arsenal som tagit femton poäng på sina sex första matcher i ligan mot ett Napoli som tagit sexton på lika många. Båda lagen har dessutom inlett ”dödens grupp” lovande med varsin seger. Matchen blev överraskande nog aldrig särskilt jämn utan Arsenal vann enkelt med 2-0 efter två tidiga mål av Mezut Özil och Oliver Giroud.

Den första halvleken hade bara hunnit bli åtta minuter lång innan formstarka Aaron Ramsey med hjälp av Oliver Giroud kombinerade sig fram på högerkanten och hittat in till Mezut Özil som mycket distinkt och vackert tryckte dit 1-0-målet på volley, ett mål som var tyskens första i Arsenal-tröjan.

Några minuter senare var det dags igen, denna gången var det Özil som tog en för honom lite mer van roll, när han från samma högerkant serverade bollen till den notoriske målskytten Oliver Giroud som tryckte upp 2-0-målet i nättaket.

Arsenal fortsatte sedan att äga halvleken, där framförallt trion Ramsey, Özil och Giroud hade lekstuga på Londonlagets högerkant.

Den andra halvleken skulle inte bli lika sprakande som den första, utan Arsenal kunde med sin betryggande ledning kontrollera händelserna mot ett Napoli som hade förtvivlat svårt att komma till målchanser. Den bästa chansen hade istället Arsenalbacken Laurent Koscielny som inte lyckades få in bollen från nära håll.

2-0 blev alltså slutresultatet och Arsenal har med två raka segrar inlett en på förhand väldigt tuff grupp på bästa möjliga sett. Napoli och sin tur står kvar på sina tre.