Starkt Southampton fick enbart ett kryss

Swansea började starkt borta mot Southampton och började matchen med att sätta press på hemmalaget. Man rullade runt och försökte hitta ytor med fria spelare på och hade en stort övertag i bollinnehav. Det enda problemet var att målchanserna var få och trots att man rullade mycket så skapades inget som på allvar kunde hota.
Southampton däremot kanske inte rullade runt på samma sätt, men istället tog man vara på de chanser man fick. Bland dessa var en farlig frispark strax utanför Swanseas straffområde. Frisparken blev, istället för ett skott, en chipp som kunde läggas upp till ett farligt volleyskott rakt mot Gerhard Tremmel.
Men något mer än så blev det inte och resultatet i halvlek stod sig 0-0.

När den andra halvleken sedan sparkade igång var det praktiskt taget två nya lag som klev in på planen. Swansea såg ovanligt avmattade ut och denna halvlek fick man inte ens trösta sig med bollinnehavet. Southampton fortsatte med att vara vassa i sina chanser, men något nytt med denna halvlek var nu att man även dominerade bollinnehavet också. Speciellt runt den 60:e minuten.
Man skapade många chanser, var inne och tryckte i Swanseas straffområde och fick 2 farliga chanser med Rickie Lampert och Gaston Ramirez, och till slut skulle det betala av sig.
I den 64:e matchminuten var det dags. En crossboll från vänster nådde till Rickie Lambert inne i straffområdet, som nickar den till Morgan Schneiderlin som på ett imponerande sätt få in bollen i mål.

Men tro inte att matchen var slut där. Efter en misslyckad mottagning långt ner i banan, från Southamptons sida, så lyckas Swanseas Nathan Dyer sno åt sig bollen, rycka in i straffområdet och kvittera till 1-1.
Efter detta orkade inte Southampton skapa något mer och matchen slutade, kanske inte helt rättvist 1-1.