Schalke vände och vann

Tabelltvåan Schalke 04 fortsätter att jaga giganterna från München, när man på lördagseftermiddagen besegrade Werder Bremen med 2-1. Hemmalaget låg dock under i ett tidigt och långt skede, innan man lyckades kvittera och sedan också ta ledningen i den andra halvleken.

Gästerna från Bremen öppnade upp tillställningen på Veltins Arena på bästa sätt. Redan i den 16:e matchminuten ramlade första målet in, när gästerna stod för ett vackert anfall. Eljero Elia vände upp och lade bollen till Zlatko Junuzovic, som i sin tur lade en fin djupledsboll till Aarton Hunt. 26-åringen slog till direkt från en halvträngd vinkel och bollen letade sig in vid den borte stolpen.

Det ville sig inte riktigt för det blåklädda hemmalaget, som jagade kvittering mot Sebastian Mielitz och hans försvarare. Klaas-Jan Huntelaar var inte riktigt på topp och byttes också ut tidigt i andra halvlek. Werder Bremen gick till pausvila med en ytterst instabil ledning och skulle tappa allt i halvlek nummer två, då Schalke kom ut som ett nytt lag.

Efter en rapp inledning av hemmalaget, skulle Roman Neustädter kvittera till 1-1 med pannan, efter ett inlägg på frispark av Christian Fuchs. Utjämningen var en logisk sådan, men hemmalaget fortsatte att mata på framåt och skulle också vända matchen bara minuter därpå. Jermaine Jones stannade upp och hittade en framrusande Julian Draxler vid den borte delen av straffområdet, som avancerade framåt och rullade in 2-1-målet bakom Sebastian Mielitz.

Nu var det gästernas tur att jaga en kvittering, men Schalke-försvaret stod emot väl med Lars Unnerstall längst bak i målet. Bremen hade svårt att ta avslut och fick efter 90 minuters spel se sig besegrade av ett starkt hemmalag och åkte på sin femte förlsut för säsongen. Schalke fortsätter att haka på Bayern München i toppen där det fortfarande är sju poängs marginal. På plats åtta, finner man numera Werder Bremen på samma poäng som Hannover och Hamburger SV.