Dortmund besegrade tabelljumbon Augsburg

Dortmund kom till dagens bortamatch mot Augsburg med starkt självförtroende efter att ha fått med sig en poäng från CL-matchen på Santiago Bernabeu mot Real Madrid i veckan. Hemmalaget krigar på i botten med sex inspelade poäng på 10 matcher och måste börja vinna snart.

Men det stora avståndet tabellmässigt skulle inte visa sig vara så tydligt i matchen som var en jämn historia där båda lagen hade bra anfall, Dortmund lite längre och etablerade anfall medans Augsburg hade ett lite rakare och desperatare spel. Redan efter nio minuter skulle bortalaget ta ledningen när man fick en frispark på vänsterkanten strax utanför straffområdet, Marco Reus sköt direkt därifrån in i mål via bortre stolpen och ”gula väggen” hade tagit ledningen mot tabelljumbon.

Men efter ledningsmålet var det Augsburg som skapade flest målchanser under den första halvleken och hade lika gärna kunnat få in ett eller två mål bakom Roman Weidenfeller i Dortmundmålet, men effektiviteten och skärpan verkade inte riktigt finnas där med tanke på det dåliga självförtroendet man har med sig i ligan. I slutminuten av den första halvleken skulle Dortmund få en riktigt farlig chans att utöka ledningen när Mario Götze fick ett bra läge innan pausvilan, men sköt i stolpen och 0-1 stod sig kvar.

Sett till den andra halvleken verkade det vara Dortmund som hade haft det bästa snacket i pausen eftersom bortalaget tog över allt mer och mer i chansväg, men spelmässigt var det jämnt. Däremot hade hemmalaget det svårt att komma fram till chanser och då är det väldigt svårt att vända underlägen i matcher. Detta gjorde att Dortmund redan sex minuter in i den andra halvleken kunde utöka ledningen till 0-2 när Robert Lewandowski blev frispelad och sköt inget märkvärdigt skott mellan benen på Augsburgmålvakten Simon Jentzsch, men det gick i mål och matchen verkade nu vara punkterad.

Den känslan fanns kvar i hela den andra halvleken eftersom Dortmund kontrollerade matchen försvarsmässigt, men fortsatte trycka på framåt för att göra fler mål. Det lyckades man också med efter 70 minuter när Marco Reus spelade fram Robert Lewandowski som satte 0-3 målet för de regerande tyska mästarna som inte visat mästarform än så länge i ligan, men den ser ut att vara på god väg efter matcherna mot Real Madrid som gav mycket för Dortmund.

Dock skulle hemmalaget lyckas få in en 1-3 reducering sedan Mathias Ostrzolek slagit ett vackert inlägg till Sascha Molders som lika vackert nickade in hemmalagets första mål i den här matchen, det fick Ausgburg att vilja trycka på lite mer i slutet av matchen, men Dortmund visar att de är ett försvarsstarkt lag trots att Neven Subotic inte fanns med i laget idag. Tiden rann iväg för hemmalaget och 1-3 blev slutresultatet i den här matchen.