Adam blev matchvinnare på Britannia

Adel Taarabt hade den första halvlekens bästa möjlighet på Britannia Stadium när Stoke tog emot Queens Park Rangers under lördagen. Glenn Whelan slog en felpassning, Junior Hoilett väggspelade med Djibril Cissé och friställde sedan Taarabt med en passning i sidled. Men Asmir Begovic i hemmamålet kunde pusta ut när han såg att Taarabts lobbförsök seglade över ribban.

Utöver detta hade också hemmalaget Stoke en fin möjlighet när Steven N’Zonzi tog sig fram på högerkanten och spelade in bollen längs marken mot jätten Peter Crouch. José Bosingwa hann precis in för att täcka skottet och styra ut bollen till hörna.

Sex minuter in i den andra halvleken tog Stoke ledningen med 1-0 efter att bortaförsvaret misslyckats med att få bort bollen efter en lång frispark. Jon Walters nickade bollen vidare mot Peter Crouch, som fick iväg passningen till Charlie Adam. Mittfältaren drog till direkt med vänsterfoten och överlistade den duktige Julio César i målet.

Med tjugo minuter kvar av ordinarie tid lyckades Taarabt ta sig förbi två Stoke-försvarare och få fram bollen till Esteban Granero, som fick på ett bra skott från sin position lite till höger i straffområdet, men han fick inte tillräckligt med skruv på bollen för att överlista Begovic, som gjorde en fin räddning.

QPR jagade efter ett kvitteringsmål i slutminuterna men var aldrig riktigt nära, det var snarare Stoke som var närmast ett mål i slutet när César stod för en fin räddning på Michael Kightlys skott.