Jubilerande Moyes besegrade Sunderland igen

Högpresterande Everton lyckades under lördagen besegra David Moyes favoritmotståndare Sunderland, och behåller därmed sin fjärdeplats i tabellen. Hemmamanagern fick därmed se match 400 sluta i tre poäng, något som innebär att skotten nu vunnit 13 av de 18 senaste matcher mot Sunderland.

Mötet mellan Everton och Sunderland har inte slutat 0-0 sedan 1983, en svit inget av lagen verkade vilja bryta. Båda satsade offensivt redan från början, och tempot var högt i en mycket underhållande fotbollsmatch. Det höga tempot såg spelmässigt ut att gynna Everton, men det var det ineffektiva Sunderland som skulle ta ledningen.

Efter en kavalkad av missade chanser fick bortalaget utdelning kort innan halvtidsvilan. En hörna rensades undan från straffområdet, men spelades återigen in. Där stod Adam Johnson, som med ett snyggt avslut skrev in sig som Sunderlands enda målskytt denna säsong bortsett från Steven Fletcher.

Everton tog över matchen helt och hållet, och Sunderland kunde bara rensa undan när man fick tag i bollen. Med 20 minuter kvar kom det som publiken hade väntat på. Ett passivt bortaförsvar lyckades inte markera Fellaini, som kunde skjuta in sitt sjätte mål för säsongen.

Kvitteringen skulle visa sig vara början på en vändning. Bara minuter senare klackade samma belgare fram bollen till målfarliga Nikica Jelavic, som med ett kyligt avslut fick in målet som skulle avgöra matchen.

2-1 stod sig matchen ut. Everton behåller därmed sin fjärdeplats, medan Sunderland fortsatt ligger oroväckande nära nedflyttningsstrecket.