Verratti öppen för flera storligor

bet365

PSG-mittfältaren håller dörren öppen inför en framtida flytt

Marco Verratti, 22, är nöjd med sin tillvaro hos Paris Saint-Germain men kan tänka sig en flytt till England, Spanien eller Italien i framtiden.

Den italienske landslagsmannen Marco Verratti, 22, kom till Paris Saint-Germain från Pescara i juli 2012 efter att ha spenderat tolv år med klubben i hans födelsestad. I den franska huvudstadsklubben har det hittills blivit 133 framträdanden och endast tre mål, men att hitta nätet är å andra sidan inte huvuduppgiften för den sittande mittfältaren.

Verratti var bara nitton år när han kom till PSG och sågs då som en av världens största talanger. Nu har han visserligen inte nått upp till den potentialen än så länge, men han har ändå gjort tolv A-landskamper för Italien, bland annat två matcher i VM 2014.

Tog hem kvadruppeln i Frankrike

Med klubblaget har han redan varit med och vunnit tre raka ligatitlar och förra säsongen tog PSG hem samtliga fyra inhemska titlar i Frankrike (ligan, cupen, ligacupen och supercupen). Champions League – där det blev respass mot Barcelona i kvartsfinalen efter sammanlagt 1-5 – var den enda titeln som saknades.

”Vet aldrig vad framtiden för med sig”

I en intervju med brittiska Goal var Verratti tydlig med att han trivdes bra på Parc des Princes men han berättade också att han är öppen för en framtida flytt utomlands.

– Man vet aldrig vad framtiden för med sig. Jag mår bra där jag är nu och jag tänker inte på en transfer, meddelade mittfältaren.

– Jag kommer fundera över mina alternativ den dag jag inte längre mår bra i PSG eller när klubben vill sälja mig men England, Spanien och Italien är alla alternativ. Det viktigaste är projektet, berättade 22-åringen för Goal.

Barcelona – nästa klubbadress?

Nyss nämnda Barcelona har ryktats vara intresserade av att förstärka truppen med italienaren under 2016 och det är en klubb som Verratti gärna hade kommit till.

– Barcelona är en av de starkaste klubbarna i världen och så har det varit under en lång tid. Det är ett fantastiskt lag men jag är glad i PSG för tillfället. Men det är alltid smickrande för en spelare när en så stor klubb är intresserad av dig.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply