Officiellt: Jesé går till Paris Saint-Germain

Officiellt: Jesé går till Paris Saint-Germain

På ett femårskontrakt

Så var det äntligen klart. Paris Saint-Germain presenterar sin nya värvning, anfallaren Jesé från Real Madrid, på ett kontrakt som sträcker sig över fem år och gör spanjoren till PSG:s femte värvning för sommaren.

Det har sedan en tid tillbaka tisslats och tasslats om en möjlig flytt för Real Madridanfallaren Jesé till Paris Saint-Germain, som har varit på jakt efter en anfallare efter att Zlatan Ibrahimovic lämnade. Dessutom talas det om att även Edinson Cavani kan komma att gå någon annanstans om han finner rätt erbjudande. Jesé kommer från Real Madrid, där han har spenderat de senaste nio säsongerna och alltså praktiskt taget vuxit upp hos Los Blancos. Men speltiden har sinat och tränare Zinedine Zidane sade till och med rätt ut till den spanske anfallaren att han borde söka sig en annan klubb. Dock skall Real Madrid ha varit intresserade av en utlåning eller en återköpsklausul inbakad i kontraktet men så blev det inte.

Nu presenterar Paris Saint-Germain på sin officiella hemsida att de har gjort klart med Real Madrid om den spanske anfallaren. Det rör sig om en deal som sträcker sig fem år och gäller till den 30 juni 2021. Han blir därmed klubbens femte värvning för i år, efter Hatem Ben Arfa, Grzegorz Krychowiak, Thomas Meunier och Giovani Lo Celso. Den 23årige anfallaren kan spela såväl en vid roll som centralt attackerande.

– Jag är överlycklig över att ha kommit till Paris Saint-Germain, som har blivit en av Europas mest konkurrenskraftiga klubbar, sade Jesé efter att han hade skrivit under sitt kontrakt på måndagen.

– Precis som Paris Saint-Germain så har jag stora ambitioner för de kommande säsongerna och det kommer att vara ett stort nöje att jobba under Unai Emery, som har utvecklat ett exceptionellt rykte i Spanien, och över Europa, för sina kvalitéer som tränare. Jag kan inte vänta på att få börja den här nya utmaningen i min karriär, avslutade Jesé.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply