Uppgifter: Swansea värvar Borja Bastón

Uppgifter: Swansea värvar Borja Bastón

Spanjoren uppges vara klar

Swansea har redan färdigställt en spansk värvning i form av Fernando Llorente  från Sevilla och nu ryktas nästa transfer vara på väg in, då spanjoren Borja Bastón från Atletico Madrid sägs vara klar för den walesiska Premier Leagueklubben.

Swansea har under den senaste tiden varit aktiva i transferfönstret. I fredags blev det klart att spanjoren Fernando Llorente skriver på för den walesiska klubben från spanska Sevilla, efter en tung tid i La Ligaklubben. Nu rapporterar spanska tidningen AS om att nästa transfer kan vara på väg in, i form av landsmannen Borja Bastón från Atletico Madrid. Swanseas tränare Francesco Guidolin har uppgett att en affär med den 23årige anfallaren är nära.

– Jag tror att det är nära. Jag tror det är nära förestående, sade Guidolin.

Bastón kommer från Atleticos ungdomslag och har spelat länge för klubben, men har också upplevt många utlåningar under de senaste säsongerna. Det har blivit spel i Real Murcia, SD Huesca, Deportiva La Coruna, Real Saragossa och nu senast kommer Bastón från en säsong i SD Eibar. Under sin säsong med Eibar blev det 18 stycken La Liga mål.

Anfallaren beräknas komma att kosta ungefär 15 miljoner pund eller 18 miljoner euro, vilket sulle komma att överglänsa de 12 miljoner pund som den walesiska klubben betalade för holländaren Wilfried Bony för tre år sedan. Bastón har även representerat Spanien på U16-, U17- och U19-nivå och hade sin mest framgångsrika tid med U17-laget där han gjorde 12 mål på 22 matcher.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply