LISTA: Fem lag att håll ögonen på i OS 2016

LISTA: Fem lag att håll ögonen på i OS 2016

Fem lag att hålla koll på

Så är vi återigen mitt uppe i en spännande turnering. Efter att precis ha lämnat EM bakom oss är det nu OS-dags. Men denna gång är det inte enbart Sverige och vår trupp i fotboll att hålla koll på utan Sverige erbjuder även motstånd inom de flesta sportgrenar inklusive handboll och basket. Sveriges damer är även med och bjuder på hårt motstånd. I herrarnas turnering är det 16 olika lag som möter varandra i grupper och matcherna tar plats i olika städer över hela Brasilien. I turneringen så finns det lag som på förhand är klassade som riktigt bra, och de lag som inte värderas lika högt. Men det alla har gemensamt är ett tufft spelschema med intensiva dagar och en, för en del lag, väldigt varm och ovanlig miljö. För svenskarna är det defintivt ovanligt, som är vana vid lite kyligare temperaturer. Sverige generellt betraktas inte som en av de vassaste i gruppen men det finns några svenska spelare att hålla koll på, då de är ganska duktiga.

Fem lag värda att kika extra på

Efter gruppspelet är det enbart åtta stycken lag som går vidare till kvartsfinalrundan. Då har agnarna skiljts från vetet och varje match handlar om att vinna eller försvinna. Det finns en del riktigt duktiga spelare att hålla koll på, såväl som lag som man skall passa sig för som är riktigt vassa. Men det finns även lag som man kan hålla upp ögonen för och som är extra starka. Innan vi yker in på det dck vill vi på Silly Season Sverige passa på att rekommendera ett  par andra listor som vi har gjort, til exempel 10 snyggaste målen 2015/2016, fem saken du inte visste om Leroy Sané och fem sämsta värvningarna av Jose Mourinho, efter att vi har gått igenom fem lag att hålla ögonen på i OS 2016.

5. Honduras

LISTA: Fem lag att håll ögonen på i OS 2016

bildkälla: Olympic

Inte många trodde på den här truppen innan turneringen drog igång, men efter två spelade matcher har Honduras trupp redan tre poäng och en god chans att ta sig vidare från gruppen och in i gruppspelsfasen. De lyckades med att vinna mot Algeriet efter en jämn match 3-2, för att sedan dessväre åka på en snöplig 1-2 förlust mot starka Portugal. De flesta av spelarna spelar i den egna inhemska ligan men anfallaren Anthony Lozano spelar i Spanien för Teneriffa och mittfältaren Elder Torres representerar Real Monarchs i USA. Har Argentina kvar att möta i gruppspelet innan en möjlig kvartsfinalplats.

Sidor: 1 2 3 4 5

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply