bet365

United allt närmare argentinske mittbacksstjärnan

bet365

Nu kan United få in en ny mittback från Valencia

United har länge varit på jakt efter förstärkningar  på mittbackspositionen och ett av de hetaste ryktena, Nicolas Otamendi till United kan snart bli verklighet.

När Manchester Uniteds mittbacksuppsättning med Phil Jones, Chris Smalling och Jonny Evans inte övertygar så blir det allt uppenbarare att man måste förstärka på just den positionen. Trots ett skrikande behov av bättre mittbackar har Louis van Gaal ännu inte värvat någon mittback.

Nu kommer Valenciabaserade SillasGoal med nya uppgifter om att United kommer allt närmare en värvning av mittbacken Nicolas Otamendi från Valencia CF. Han spelar för Argentinas landslag och var en av nyckelspelarna i Argentinas silver i Copa America 2015, där spelade han alla matcher utom finalen. Mittbacken jobbar hårt i defensiven, är 183 cm lång, 27 år och kan även spela högerback.

Kan dock bli en dyr affär

När nu Valencia har fått in en ny stormrik ägare från Singapore så satsar man stora summor på att förstärka klubben, därför kan det bli svårt att övertyga de om en försäljning. Det troligaste alternativet som spekuleras är att Manchester United kommer behöva aktivera argentinarens utköpsklausul på cirka 470 miljoner kronor. Det som skulle göra Otamendi till världens näst dyrast försvarare någonsin (efter David Luiz till PSG).

Nicolas Otamendis karriär började i argentinska Vélez Sarsfield innan han kom till välkända talangfabriken FC Porto. När mittbacken senare kom till Valencia för ett år sedan landade övergångssumman på 115 miljoner kronor, en knapp fjärdedel av vad United uppges beredda att betala nu.

City ger sig också in i jakten

”The Red Devils” är dock inte ensamma om att jaga efter Otamendis signatur, argentinaren har omgärdats av en drös rykten bland annat till ärkerivalen Manchester City. Engelska tabloiden Mirrors skriver att City vill slå United på fingrarna och värva mittbacken. Som av en slump hade UEFA i sin lista över Europas bästa spelare, där Otamendi blivit nominerad, råkat sätta ut Manchester City istället för Valencia som klubbadress. På UEFAs prestigefyllda lista hamnade argentinaren på en delad 28:e plats och misstaget med klubbadressen är nu korrigerat.

Var Otamendi spelar i höst återstår att se.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply