Officiellt: Everton värvar engelsk talang

Säkrat upp Mason Holgate i fem år

Everton har gjort klart med en av Englands stora talanger. Mason Holgate från Barnsley är klar för klubben och har skrivit på för fem år. Han är en ung man med en väldigt lovande framtid, säger Evertons tränare Roberto Martinez till klubbens hemsida.

Everton har den här sommaren legat lågt på transfermarknaden och man har lite i skymundan gjort klart med bland andra Gerard Deulofeu för fem miljoner pund och Tom Cleverley som anslöt gratis från Premier League-konkurrenten Manchester United. Nu har Liverpool-klubben gjort klart med ännu en spelare, då man har lyckats knyta till sig den 18-årige talangen Mason Holgate från Barnsley för en ännu ökänd summa.

Investering för framtiden

– Det dök upp en möjlighet att värva Mason, och den ville vi inte missa. Han är en ung man med en väldigt lovande framtid, säger Evertons tränare Roberto Martinez till klubbens hemsida om sitt nyförvärv. 18-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till 2020, och det är främst som en långsiktig investering Holgate är tänkt. – Vi får se hur snabbt han kan göra skillnad i förstalaget. Men jag förväntar mig inte att han ska göra det bra i Premier League direkt – det vore inte rättvist, säger Martinez.

Redan spelat 20 seniormatcher

Holgate har trots sin ringa ålder redan hunnit spela 20 matcher i League One för Barnsley, men försvararen kommer troligen att under sin första tid i sin nya klubb spela i U21-laget.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply