Uppgifter: Louis van Gaal vill sälja David de Gea

Men klubbledningen tänker annorlunda

Uppgifter säger från spanska tidningen AS att holländske managern Louis van Gaal är redo att släppa spanjoren David de Gea till Real Madrid. Problemet är dock att Manchester United-ledningen inte är lika övertygade.

Den spanske landslagsmålvakten David de Gea har efter förra säsongens fina insatser i Manchester United, länkats ihop med en flytt till La Liga-giganten Real Madrid. Ryktet tog dessutom mer fart när den spanske målvaktsveteranen Iker Casillas överraskande lämnade klubben för spel med portugisiska storklubben Porto.

Och förhandlingar har ägt rum mellan klubbarna om spelaren som kanske varit den mest omtalade i sommar. Real Madrid är väl intresserade av att få över målvakten redan i sommar, men Manchester United och Louis van Gaal har stått fast i sina intentioner att behålla målvakten. Även rykten inkluderande Sergio Ramos har cirkulerat men avtagit den senaste veckan.

Viker sig efter PSG-matchen

Nu kommer däremot uppgifter från spanska tabloiden AS som säger att Louis van Gaal har tröttnat på situationen och ska vara redo att sälja stjärnan till Real Madrid. Anledningen ska helt enkelt vara att han själv inte ser någon mening med att behålla en spelare som inte vill vara kvar i laget. Anledningen bakom övertygelsen är målvaktens blygsamma insats i träningsmatchen mot Paris Saint-Germain, som slutade 2-0 till fransmännen.

United vill ej göra samma misstag igen

Detta är ett steg i rätt riktning för Los Blancos och deras planer att få loss målvakten, men fortfarande måste däremot resten av Manchester United övertygas. Ed Woodward och resten av ledningen är inställda på att ta The Red Devils tillbaka till den absoluta toppen i Europa och känner därför att det inte skulle vara en bra idé att sälja deras bästa spelare till en av de största konkurrenterna. De har redan fått vittna när försäljningarna av Cristiano Ronaldo och David Beckham fått Los Blancos att växa ytterligare sportsligt.

Det kan istället resultera i att Real Madrid värvar David de Gea nästa sommar då hans kontrakt löpt ut med Manchester United.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply