Uppgifter: Inter närmar sig mittbacksstjärnan

Miranda finns på Inters radar

När rivalerna AC Milan rustar upp ordentligt inför nästa säsong vill Inter inte vara sämre. Den blåsvart-randiga klubben jagar nu en rutinerad mittback från La Liga för att stärka upp försvaret.

Den klassiska Serie A-klubben Inter har de senaste åren svajat betänkligt i Italien. Från att vara ett stabilt topplag har man blivit ett lag som kämpar om platserna under topp fyra. Nyligen slutade man på en åttondeplats, tre placeringar nedanför en placering som hade gett en plats i Europa nästa säsong.

Nu vill Inter rusta upp på nytt för att återigen ta sig tillbaka till toppen och under våren har man haft sikte på bland andra storstjärnan Yaya Touré, vilket visar på ambition i den blå delen av Milano. Nu kommer färska uppgifter om att klubben kan vara nära att knyta åt sig en brasiliansk mittback från La Liga.

Atletico vill ha 16 miljoner euro för sin stjärnförsvarare

Enligt ansedda La Gazzetta dello Sport är Inter ute efter Atletico Madrids försvarsgeneral, Miranda. Den italienska tidningen uppger att Inter ska ha lagt ett bud på 12 miljoner euro, motsvarande 110 miljoner kronor, som Atletico sedermera tackat nej till. Den spanska ligatrean sägs vilja ha åtminstone 16 miljoner euro för mittbacken.

Atletico Madrid fick ta emot ett antal bud på Miranda redan under förra sommaren men valde då att inte sälja brassen, som bildat ett av världens bästa mittlås de senaste säsongerna tillsammans med Diego Godin. Klubben kan dock överväga att släppa 30-åringen då han först och främst börjar bli till åren men också för att laget besitter en supertalang i José Maria Gimenez, som väntar på att få sin chans att ta sig in i startelvan.

Deltar i Copa America

Miranda, som har 17 A-landskamper på meritlistan, är för tillfället iväg på landslagsuppdrag i Chile då han representerar Brasilien i Copa America. Den följsamme mittbacken spelade hela premiären mot Peru där det till sist blev en 2-1 seger. Miranda förväntas att få starta även inatt när Brasilien tar sig an Colombia.

Stjärnan kom till Atletico Madrid 2011 från Sao Paulo och har under säsongen spelat 36 matcher under Diego Simeone.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply