Uppgifter: Moyes vill värva sin forne Everton-spelare

Real Sociedad jagar Evertons Bryan Oviedo

David Moyes har under en längre tid ryktats vara påväg tillbaka till Premier League men mycket talar nu för att han stannar i Spanien och Real Sociedad. Nu vill managern sätta sitt eget avtryck på klubben och har en av sina spelare från tiden i Everton på sin önskelista.

David Moyes har väl inte riktigt lyckats nå upp till förväntningarna sedan han anslöt till Real Sociedad i november 2014. Laget placerar sig för närvarande på en 12:e plats i La Liga och med truppen som Moyes förfogar över så bör Sociedad ligga högre upp i tabellen.

Nu vill den förre Manchester United-managern ta nya tag inför nästa säsong och planerar, enligt engelsk media, att hämta in Bryan Oviedo från Everton. Det var Moyes som handplockade Oviedo från FC Köpenhamn för tre miljoner pund under sommaren 2012 och nu kan alltså en återförening vara nära.

Säsongen har blivit förstörd av skador

Det är den engelska tidningen, Daily Express, som rapporterar att Moyes vill locka Costaricanen till Real Sociedad.

Oviedo, som kan spela både ytterback och yttermittfältare, har endast spelat 11 matcher under säsongen för sitt Everton då han plågats av skador. Den senaste skadan uppstod i februari då 25-åringen bröt foten på ett träningspass.

Den skadebenägne Oviedo, som har 26 A-landskamper för Costa Rica på meritlistan, missade även VM förra sommaren då han fortfarande var i rehabliteringsprocessen efter ett brutet ben.

Om han väljer att gå till Real Sociedad så blir han lagkamrat med bland andra Carlos Vela och Liverpoolryktade Inigo Martinez.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply