Efter Burnleys nedflyttning – Stjärnan nära Liverpool

Liverpool vill ha Danny Ings i sommar

Danny Ings har under en längre tid kopplats ihop med Liverpool och nu rapporterar engelska medier att en övergång kan bli verklighet i sommar.

Burnley har länge krigat runt nedflyttningsstrecket för sin överlevnad i Premier League men i helgen blev det klart att klubben degraderas till Championship nästa säsong. En spelare som med all säkerhet inte följer med laget ner i seriesystemet är Danny Ings, som haft en mängd intressenter den senaste tiden men där Liverpool FC sägs leda jakten på 23-åringen.

Kontraktet med Burnley löper ut

Det är Liverpool Echo som uppger att ”The Reds” är säkra på att kunna knyta åt sig den engelske anfallaren till nästa säsong, som gjort en stabil säsong i Burnley med 10 gjorda mål hittils under året. Ings kontrakt löper ut till sommaren och därmed är det fritt fram för Liverpool att förhandla med spelaren. Klubben behöver dock betala en liten summa till Burnley, som bestäms av en domstol då Ings är under 24 år.

Brendan Rodgers har gått ut med att klubben måste förstärka anfallslinjen och ser Danny Ings som en perfekt injektion i truppen.

Även om mycket talar för att Ings spelar på Anfield till hösten, så finns det fler klubbar som följer honom, bland annat Real Sociedad, som tränas av David Moyes.

Ings kom till Burnley 2011 från Bournemouth och har spelat 128 matcher i ”The Clarets”. Utöver det har han sju landskamper för Englands u-21 på meritlistan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply