18-åring vägrar bli utlånad – vill slåss om speltid i City

Anfallstalangen Kelechi Iheanacho vill utmana Sergio Agüero och Edin Dzeko om speltiden i Manchester City

Den nigerianske stortalangen Iheanacho ska ha blivit erbjuden möjligheten att bli utlånad från Manchester City , men tackat nej. Nu vill 18-åringen istället slåss om speltid i Premier League.

Kelechi Iheanacho, född i oktober 1996, värvades till Manchester City, efter att ha gjort succé för sitt Nigeria i U17-VM, från sin nigerianske akademi Taye Academy i januari 2014.

Anfallstalangen har sedan dess inte fått spela en enda minut för Citys A-lag i tävlingssammanhang och spelar idag för U21-laget. 18-åringen har dock inte gett upp kampen om speltid i A-laget och ser nu fram emot kommande säsong – i City.

”Har vägrat bli utlånad”

Iheanacho har nämligen blivit erbjuden möjligheten att bli utlånad till en mindre klubb för att få erfarenhet av regelbunden speltid i ett A-lag. Enligt AfricanFootball.com har nigerianen däremot tackat nej till erbjudanden i hopp om speltid i Manchester City.

– Han vägrade gå på lån. Han och hans representanter har förklarat för City att han hellre utmanar Agüero och Dzeko om en plats i A-laget, säger en källa nära klubben till hemsidan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply