Uppgifter: Real Madrid försöker på nytt för David Alaba

Uppgifter: Real Madrid försöker på nytt för David Alaba

David Alaba – åter på Real Madrids radar

Enligt spansk press kommer Real Madrid försöka värva en defensiv spelare under det kommande transferfönstret. David Alaba sägs vara den utvalde och det är inte första gången som de båda parterna kopplas ihop.

Real Madrid har under de senaste åren varit ett av de mest framgångsrika lagen i fotbollseuropa. Man har vunnit Champions League två år i rad samtidigt som man även tog hem förstaplatsen i La Liga säsongen 2016/2017. Man har en anfallslinje som heter duga men när det kommer till försvarsspelet har det inte sett lika bra ut. Under säsongen har man stått för flertalet oväntade poängtapp, bland annat mot Levante och Real Betis och nu sägs den spanska huvudstadsklubben vilja förstärka med en defensiv spelare under vinterns transferfönster. Flera namn ska vara aktuella för flytt till Estadio Santiago Bernabéu men den spelare som står högst upp på Zidanes önskelista är David Alaba.

Uppgifter: Real Madrid försöker på nytt för David Alaba

Alaba har under en längre tid varit ett namn som funnits på tapeten hos marängerna. En övergång har dock inte blivit av då man fortsatt skörda framgångar men då man för tillfället ligger på femte plats, hela sju poäng bakom FC Barcelona i La Liga, ska man nu ha bestämt sig för att ta till åtgärder.

Alaba som kom till Bayern München vid redan 16 års ålder ska vara intresserad av en flytt till de regerande Champions League-mästarna och enligt uppgifter kan Bayern komma att släppa österrikaren för en summa på omkring 75 miljoner euro.

SE ÄVEN: Real Madrid spelarlöner och kontrakt 2017/2018

Uppgifter: Real Madrid försöker på nytt för David Alaba

Alaba har dock spelat i Champions League med Bayern Munchen, något som skulle göra att han inte skulle kunna spela i turneringen för Real Madrid förrän nästa säsongs upplaga av turneringen. Alaba spelar som mittfältare men kan även spela som ytterback.

I nästa omgång av La Liga ställs Real Madrid mot Getafe, detta på bortaplan.

Källa: Diario GOL

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply