Officiellt: Sir Bobby Charlton får läktare uppkallad efter sig

Officiellt: Sir Bobby Charlton får läktare uppkallad efter sig

South Stand döps om

Manchester United uppger på sin officiella hemsida att South Stand döps om till Sir Bobby Charlton Stand.

Sir Bobby Charlton ses som en av de allra största spelarna i Manchester Uniteds historia. Han var med och vann klubbens första titel i Europacupen 1968 då man besegrade Benfica i finalen. Dessutom överlevde han flygkraschen i München tio år tidigare. Nu hyllas Charlton för sina insatser i United och allt han har gjort för klubben.

Klubben uppger på sin officiella hemsida att South Stand på Old Trafford kommer döpas om till Sir Bobby Charlton Stand. Det nya namnet kommer offentligöras i hemmamatchen mot Everton den andra april. Då kommer personer som står Charlton nära och stora personligheter i fotbollsvärlden att närvara.

Charlton är rörd över hyllningen.

– Det är en stor ära. Jag och min familj är väldigt stolta över att klubben har valt att döpa om South Stand efter mig. Manchester United har varit en viktig del i mitt liv och jag har så många fantastiska minnen från drömmarnas teater, säger Charlton enligt den officiella hemsidan.

Ed Woodward, klubbens VD, bekräftar beskedet om att South Stand ska döpas om.

– Att döpa om South Stand är en passande hyllning för allt Bobby Charlton har gjort för Manchester United. Bobby är helt enkelt den mest ikoniska figuren i engelsk fotbollshistoria. Han representerar allt som är bra med fotbollen och Manchester United, säger Woodward till den officiella hemsidan.

Det nya namnet på läktaren presenteras 60 år efter att Charlton gjorde debut för den engelska storklubben. Under sin tid på Old Trafford spelade han 758 matcher, ett rekord som höll sig till 2008 då han fick se sig passerad av Ryan Giggs. För tillfället innehar Charlton rekordet för mest antal gjorda mål i klubben, 249, men det rekordet ser också ut att slås inom en snar framtid. Wayne Rooney står på 244 mål och är alltså bara fem mål från rekordet. Tidigare hade även Charlton rekordet för mesta antal gjorda mål i den engelska landslagströjan. Han gjorde 49 mål på 106 matcher. Det rekordet slogs av Rooney i september 2015.

Läs fler nyheter om Manchester United: Manchester United lägger bud på Pierre-Emerick Aubameyang?

Inter och Manchester United i dragkamp om Edison Cavani

Manchester United jagar Real Madrid-trio

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365