Manchester United lägger bud på Pierre-Emerick Aubameyang?

Manchester United lägger bud på Pierre-Emerick Aubameyang

Manchester United vill värva skyttekungen

Pierre-Emerick Aubameyang har haft en lysande säsong i Borussia Dortmund. Nu jagas han av Manchester United, som förbereder ett bud på anfallsstjärnan.

Tidigare i veckan avslöjade Manchester Uniteds ledning att man kommer att spendera stort i sommar för att förstärka truppen inför nästa säsong. Samtidigt förväntas José Mourinho ta över Premier League-klubben istället för Louis van Gaal. Nu har man ögonen på Borussia Dortmunds skyttekung Pierre-Emerick Aubameyang, och har förberett ett bud värt 70 miljoner pund, motsvarande 850 miljoner kronor, skriver Daily Mirror.

Dragit till sig intresse

Aubameyang har haft en riktigt bra säsong i Dortmund och leder skytteligan i Bundesliga på 20 mål, ett framför Bayern MünchenRobert Lewandowski. Klubbar som Liverpool, Arsenal och Paris Saint-Germain har alla visat intresse för anfallarens tjänster, och nu har alltså även United gett sig in i jakten för att locka över honom till Old Trafford.

Men enligt klubbens sportchef Hans-Joachim Watzke är man inte särskilt orolig över flyttryktena om den gabonske landslagsmannen.

– Han är under kontrakt med oss fram till 2020. Den här situationen är inte ny för oss, vi är en av dem största klubbarna i Europa. Det är bara normalt att våra spelare drar till sig uppmärksamhet, sa Watzke enligt tyska Kicker.

Kan värva från PSG

Samtidigt skriver Mirror att United även vill värva Edinson Cavani, som inte verkar få stanna kvar i Paris Saint-Germain efter säsongen. Uruguayanen kom till PSG från Napoli år 2013 och hans kontrakt löper egentligen ut om två år, men med tanke på att Ligue 1-mästarna har planer på att värva dyrt i sommar vill man göra plats för nyförvärv. Manchesterklubben ska vara redo att erbjuda runt 425 miljoner kronor för att värva anfallaren.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply