”Danilo har förtjänat flytten”

Den brasilianska högerbacken Danilo ansluter till Real Madrid efter säsongen, från Porto. En flytt som Portos tränare, Julen Lopetegui menar att Danilo har gjort sig förtjänt av.

Inatt blev det klart att högerbacken Danilo säljs från Porto till Real Madrid, för en summa på 31 miljoner euro. En övergång som Portos tränare, Julen Lopetegui, tycker att den brasilianske landslagsspelaren gjort sig förtjänt av. I en intervju med spanska AS talar tränare Lopetegui ut om Danilos utveckling.

– Den här säsongen sa han till mig att han ville utveckla alla delar i sitt spel – taktiskt, fysiskt och även hans koncentration. Han har utvecklats och gjort framsteg väldigt fort därför han förstod vad vi ville, dessutom, precis som alla de andra spelarna, ville han fortsätta att utvecklas hos oss i Porto, trots sin ringa ålder. Danilo har hjälpt oss att förbättras vilket har gjort att laget växt kollektivt, ska Lopetegui sagt till AS.

Danilo kom till Porto säsongen 2011/2012, från brasilianska Santos och har de senaste säsongerna blivit en viktig nyckelspelare för klubben som är vidare till kvartsfinal i Champions League, men tränare Lopetegui ångrar inte att man nu sålt högerbacken, då det öppnar upp för andra unga spelare att ta chansen.

– Jag är redan medveten om klubbens strategi och som tränare måste jag kunna anpassa mig efter vad de ger mig. Detta kommer öppna upp för oss att jobba med yngre spelare som motiverar oss att fixa till dom och göra dom perfekta.

Under en längre tid nu har Porto hämtat in och plockat fram mängder av talanger, för att sedan sälja dem vidare till storklubbar ute i Europa. Danilo är bara den senaste i raden av spelare som lämnat den portugisiska storklubben för att testa vingarna någon annanstans.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply