Benitez slår fast – Ramos stannar i Madrid

Rafa Benitez menar att Sergio Ramos stannar i Real Madrid

Manchester United har varit på en intensivt jakt på Sergio Ramos under de senaste veckorna och har även lagt ett konkret bud. Real Madrids tränare Rafa Benitez menar nu att mittbacken kommer stanna i Madrid.

Den 29-åriga mittbacken Sergio Ramos har varit en vital del i Real Madrids lagbygge sedan ankomsten från Sevilla för 10 år sedan. Han har tagit steget från en entusiastisk högerback till en mittback av absoluta världsklass. Med sin snabbhet, styrka och hjärna har han tagit sig själv till listan av de bästa mittbackarna i världen.

I sommar kom det upp ett rykte om att Manchester United ville ha Sergio Ramos som en viktig del av deras senaste storsatsning. Det var klart att det skulle kosta en hel del att få loss Ramos från Real och Man United testade med ett bud på drygt 310 miljoner kronor förra veckan. Det budet avslogs av Real och nu ryter Rafa Benitez, deras nya tränare, ifrån med att säga åt Man United att mittbacken inte är till salu.

”Han är en vinnare och det är det vi behöver”

– Jag ser Sergio som en viktig del av vårt lag. Han är en vinnare och det är det vi behöver här, säger Rafa Benitez enligt BBC Sports och fortsätter förklara situationen:

– Presidenten (Florentino Perez) har redan lovat mig att han stannar i klubben. Jag har även pratat personligen med Sergio om hans framtidsidéer och om hans kontrakt. Han är otroligt professionell, han gör allt både laget och jag kräver av honom.

Real Madrid har redan tappat klubbikonen Iker Casillas till Porto och misslyckats plocka in Manchester Uniteds David De Gea som ersättare. Det ska vara en av anledningarna till att man vägrar sälja Ramos, just för att Man United inte ville släppa supermålvakten De Gea.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365