”Evans lämnar United för konkurrent”

Jonny Evans ser ut att lämna Manchester United för Everton

I hela sin seniorkarriär har mittbacken Jonny Evans tillhört Manchester United. I sommar ser han dock ut att lämna klubben till konkurrenten Everton på permanent basis.

Jonny Evans föddes i BelfastNordirland och började spela för Manchester United redan vid nio års ålder, men på korta provperioder eftersom reglerna sade att så unga pojkar inte fick värvas. Senare i tonåren flyttae Jonny Evans, tillsammans med brödrarna Corry Evans och Craig Cathcart, till Manchester för att spela för klubben på heltid.

Evans steg snabbt i hierarkin till skillnad från sina brödrar som istället nu spelare för Blackburn och Watford. Redan vid 18 års ålder debuterade Jonny för klubben och spelade sig in i A-laget, via  tre utlånar till Royal Antwerpen och Sunderland två gånger, sig in som en del av A-laget. Men efter ett antal säsonger av halvdana prestationer ser han nu ut att lämna klubben för Everton.

Kostar Everton 100 miljoner kronor

Det är trovärdiga The Guardian som uppger att Jonny Evans kommer skriva på för Everton inom kort. Evans är kontrakterad av Man United och kommer därför kosta upp emot 100 miljoner kronor för Everton att köpa loss.

Everton har redan tappat mittbackarna Sylvain Distin och Antolin Alcaraz i sommar och har hitills inte plockat in någon ersättare. Förstavalet uppges alltså vara 27-åriga Evans som har över 150 matcher i Manchester United-tröjan i bagaget.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365