Officiellt: Real Madrid överens med Casillas ersättare

Kiko Casilla från Espanyol plockas in som Iker Casillas ersättare

Det var inte många dagar sedan Iker Casillas skrev på för FC Porto efter ett helt liv i Real Madrid. Hans ersättare har nästan samma efternamn och han återvänder efter 8 år i Espanyol: Kiko Casilla.

Många blev förvånade när Iker Casillas inte fick förlängt kontrakt med Real Madrid och att han skulle skeppas iväg redan i sommar. För ett par dagar sedan stod det klart att Porto blev Real Madrid-legendarens nästa klubbadress, och det till många supportrars besvikelse. Det var inte främst för att Casillas var ovärderlig för sina prestationer på plan, det var mer hur klubbledningen behandlade en av klubbens största spelare genom tiderna.

För att underlätta övergången från Casillas drygt 15 år mellan stolparna i Real har man nu bekräftar Casillas ersättare och han heter Kiko Casilla. Spanjoren återvänder till Real Madrid efter 8 säsonger i Espanyols organisation.

Skriver på för fem nya år i Real Madrid

Kiko Casilla, 28 år gammal, är inget okänt namn för några av de lite äldre Real Madrid-fansen. Han spelade nämligen flera år för både Real Madrid C och även 5 matcher för Real Madrid B i Segunda. Han blev dock petad av en viss Antonio Adan och han blev snabbt omsprungen i målvaktshierarkin.

Han lämnade Real Madrid sommaren 2007 och skrev på för Espanyol som bosman samma sommar. I Espanyol klättrade katalanen från B-laget, via tre säsonger på lån i Cadiz och Cartagena, upp i A-laget och utvecklades där till en stormålvakt i La Liga. Även om han inte får de största rubrikerna så har han setts som en av ligans bättre målvakter de senaste åren.

Real Madrid bekräftar övergången på sin hemsida och allt som återstår är den obligatoriska läkarundersökningen. Casilla kommer skriva på för fem år och affären ryktas kosta Real Madrid drygt 50 miljoner kronor.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply